Cartocci siciliani: koblihové cannoli


Cartocci siciliani je neznámý bratříček populárních cannoli. Jedná se o pečivo podobné českému koblížku.

Cartocci siciliani
Cartocci siciliani

Příprava cartocci je jednoduchá. Syrové těsto se navine okolo kovové trubičky a následně dozlatova usmaží v oleji. Kovová trubička se vyjme a její místo vyplní sladká náplň z ricotty, doplněná čokoládovými kuličkami. Čerstvě usmažená cartocci se ještě obalí v cukru a tím je její výroba hotová.

Cartocci siciliani uvnitř
Cartocci siciliani uvnitř

Současný letecký spoj z Prahy do sicilského Palerma přistává pozdě v noci a tak toto nadýchané cartocci bylo prvním sicilským jídlem, které jsem na své říjnové cestě jedl. Pořídil jsem jej v malé pekárně Il Panettiere, vyšla přibližně na 1,50 Eur.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: