Etli ekmek: chléb s masem

Dalším tureckým jídlem podobným lahmacunu nebo pide je etli ekmek, známý také jako „chléb s masem“. Etli ekmek si z obou jídel bere něco. Je velmi tenký a nemá prázdné okraje podobně jako lahmacun, podélný tvar si ale naopak bere z pide. Je však výrazně delší. Recept na etli ekmek vzniknul v městě Konya.

Etli ekmek
Etli ekmek

Turkové jsou velmi pohostinní a tento dlouhý chléb je ideální pro sdílení s přáteli a rodinou. Servíruje se na dřevěném prkénku, konzumuje se horký, nakrájený na menší plátky. Nejlépe si ho vychutnáte s jogurtovým ayranem.

✓ Tip: Rezervujte si předem vstupenky na památky a výlety v Turecku, ušetříte čas a vyhnete se frontám.

Etli ekmek
Etli ekmek

Já jsem měl možnost etli ekmek ochutnat v pekárně Üsküdar Simit Taşfırın. Jedna porce zde vyjde na 30 lir, tj. cca 40 Kč.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: