Dalším tureckým jídlem podobným lahmacunu nebo pide je etli ekmek, známý také jako „chléb s masem“. Etli ekmek si z obou jídel bere něco. Je velmi tenký a nemá prázdné okraje podobně jako lahmacun, podélný tvar si ale naopak bere z pide. Je však výrazně delší. Recept na etli ekmek vzniknul v městě Konya.
Turkové jsou velmi pohostinní a tento dlouhý chléb je ideální pro sdílení s přáteli a rodinou. Servíruje se na dřevěném prkénku, konzumuje se horký, nakrájený na menší plátky. Nejlépe si ho vychutnáte s jogurtovým ayranem.
Já jsem měl možnost etli ekmek ochutnat v pekárně Üsküdar Simit Taşfırın. Jedna porce zde vyjde na 30 lir, tj. cca 40 Kč.
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:
Tip na ubytování v Istanbulu
100 % doporučuji hotel Mest přímo v centru Istanbulu. Hotel je elegantně opravený, snídaně jsou neuvěřitelné a výhled nádherný. Naposled jsem zde bydlel na podzim 2022 a určitě se zase vrátím.