Když se řekne grilování, většina lidí si vybaví hamburgery, maso nebo klobásky. V Turecku je však nejčastější grilované jídlo, na které můžete narazit, kukuřice. A je skvělá!
Grilovaná kukuřice patří v Turecku mezi nejčastější street food. Jedná se o levné a přitom velmi chutné jídlo, které skvěle poslouží jako malá svačina. Klíčem k dobře připravenému pokrmu je v tomto případě použití čerstvé a sladké kukuřice. Ta se nejprve oloupe, uvaří a poté se griluje na otevřeném ohni, který jí dodá kouřovou, lehce zuhelnatělou chuť. Vše se přitom odehrává na malých stáncích na kolečkách, které najdete na všech místech, kde se vyskytuje hodně lidí.
Prodavači mají připraveno vždy několik hotových grilovaných kukuřic do zásoby, takže na své jídlo nečekáte dlouho. Kukuřici vám na grilu ohřejí a prodají přímo do ruky, jen ji obalí papírem. Pokud chcete, můžete si ji nechat osolit a hned začít jíst. Jedna grilovaná kukuřice vyjde na 12 lir, tj. cca 15 Kč.