Nekynutý chléb lavaš


Nekynutý chléb lavaš (turecky lavaş) je základem turecké kuchyně. Je to tenký, měkký, poddajný plochý chléb kruhového tvaru s dlouhou trvanlivostí. Vyrábí se ze směsi mouky a vody, někdy se přidává sůl a olej. Těsto se vyválí a poté se peče na rozpáleném roštu nebo v hliněné peci, což mu dodává jedinečnou strukturu a chuť.

Nekynutý chléb lavaš

Lavaš má všestranné využití. Jde jej jíst samostatně, jako přílohu k různým pomazánkám nebo použít na sendviče nebo na kebab. Chléb má také velmi nízký obsah tuku a kalorií, takže je zdravější alternativou k jiným druhům chleba.

Tip na ubytování v Istanbulu
100 % doporučuji hotel Mest přímo v centru Istanbulu. Hotel je elegantně opravený, snídaně jsou neuvěřitelné a výhled nádherný. Naposled jsem zde bydlel na podzim 2022 a určitě se zase vrátím.