Pardulas: ricottové koláčky

Ricottové koláčky Pardulas jsou na Sardinii typickým velikonočním pečivem. Jsou však tak populární, že jsou k dostání po celý rok. Malé koláčky jsou plněné ricottou, šafránem, pomerančovou a citronovou kůrou, jako tuk se používá sádlo, pečené jsou do zlatova. Typickou je i podložka z těsta ve tvaru hvězdy.

Ricottové koláčky Pardulas
Ricottové koláčky Pardulas

Na Sardinii jsem měl možnost ochutnat Pardulas z pekárny Corronca, šest koláčků vyšlo na 4,50 Eur. Pokud je uvidíte, vyzkoušejte, určitě nebude zklamáni.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

❤️ Milujete italské jídlo? Přihlaste se do mého newsletteru a já vám zdarma pošlu komplexní informace o italských pokrmech, nápojích a jiných specialitách.