Ricottové koláčky Pardulas jsou na Sardinii typickým velikonočním pečivem. Jsou však tak populární, že jsou k dostání po celý rok. Malé koláčky jsou plněné ricottou, šafránem, pomerančovou a citronovou kůrou, jako tuk se používá sádlo, pečené jsou do zlatova. Typickou je i podložka z těsta ve tvaru hvězdy.
Na Sardinii jsem měl možnost ochutnat Pardulas z pekárny Corronca, šest koláčků vyšlo na 4,50 Eur. Pokud je uvidíte, vyzkoušejte, určitě nebude zklamáni.
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:
Tip na ubytování na Sardinii
Doporučuji nádherný hotel Green Village ve vesničce Villasimius. Budete uprostřed zeleně, vybavení pokojů je nové, hotel má vyhrazenou část pláže s bezplatnými lehátky a ručníky. Letní dovolenou v roce 2022 jsem strávil právě tady a bylo to perfektní.