Vždy mám radost, když se v mém rodném Valašsku objeví nový podnik, který se něčím vymyká, tím spíš, když je takovým podnikem restaurace ve sportovním a hotelovém komplexu kousek “od Vsetína”.
Kapka resort je multifunkční hotelový a sportovně-relaxační areál situovaný ve Lhotě u Vsetína. V resortu se nachází i výtečná, veřejně přístupná restaurace, ve které vládne zkušený šéfkuchař Jaroslav Orság.

Do Kapky jsem se sestrou a její rodinou zamířil bez rezervace na sobotní oběd, uprostřed silného deště. I kvůli rychlému parkování jsme do budovy vešli na opačné straně resortu, personál nás však ochotně provedl kolem ledové plochy až do restaurace. Ta byla takřka úplně plná. Místo se pro nás přesto našlo; příště bych však bez rezervace do Kapky již nevyrazil.

Lákavé víkendové obědové menu jsme zkombinovali s několika jídly ze stálého jídelního lístku. Gulášová polévka byla silná, poctivá, s velkým množstvím mletého hovězího masa za 69 Kč. Hvězdou oběda byla pomalu pečená hovězí žebra s jablečným křenem a šťouchanými bramborami za 289 Kč, skvělý byl i candát s estragonovou omáčkou a chřestem a velmi dobrou bramborovou kaší za 339 Kč. U candáta trochu zamrzelo, že byl připraven v páře předem, příprava těsně před servírováním by mu slušela více.

Ze stálého menu jsme ochutnali dokonalé tygří krevety s česnekem, chilli, výborně ochuceným listovým salátem a křupavou bagetou za 229 Kč.
Dezert byl jedním z důvodů, proč jsme se do Kapky vypravili; bramborové šulánky s makovou omáčkou, jahodami a bazalkou za 169 Kč se však do naší chuti nakonec netrefily, slanost jedné z ingrediencí byla až příliš silná.

Interiér je útulný, příjemně osvětlený, dokážu si představit, jak venku zuří sněhová vánice (které už bohužel ani na Valašsku nebývají časté) a já ji jen pozoruji z tepla restaurace.

Kuchyně restaurace je částečně otevřená; je tedy možné pozorovat sehranou práci celého týmu.

Personál je neuvěřitelně ochotný a milý. Pro mne to byl ten nejlepší servis, jaký jsem během celé první poloviny roku 2025 zažil.

Příjemným bonusem je, že z části restaurace je vidět přímo na ledovou plochu.
Kapka resort je v roce 2025 zařazen do průvodce Gault&Millau a já jsem za to moc rád. Právě tipy na podobné regionální podniky bych uvítal i v českém michelinském průvodci.
Dobrou chuť!
Více informací o restauraci Kapka resort získáte po kliknutí na odkaz na mapě:
🇨🇿 Milujete české jídlo, ale rádi ochutnáváte i jídla z cizích kuchyní? Přihlaste se do mého newsletteru a já vám zdarma pošlu informace o zajímavých jídlech z Itálie, Francie nebo Mauricia.