O mně

Mám rád jídlo. Miluji cestování.

Křížem krážem jsem procestoval celou Evropu, zamiloval si Maroko a Turecko, projel od severu k jihu Jordánsko, během krátkých dvou týdnů nakouknul pod pokličku Číně. Snažím se cestovat nalehko, nízkonákladově, s ohledem k lokálním zvyklostem. Nejlépe se cítím mezi místními.

Nejraději cizí kulturu poznávám při jídle. Průzkum místních gastronomických specialit a restaurací mi zabírá nejvíce času při přípravách. Věnuji se tomu rád. Vaření se jako koníčku věnuji již spoustu let, vařím dennodenně. Dobré jídlo tak klidně může být i cíl cesty.

Ať vám chutná!

Dan
info@jidlonacestach.cz

Kachní prso, bramborová kaše, houby (duben 2017)

Kachní prso, bramborová kaše, houby (duben 2017).

Rib-eye steak (červen 2017)

Rib-eye steak (červen 2017).

Kváskový chléb (únor 2021)

Kváskový chléb (únor 2021).