Kam na Silvestra v Praze (2025)

Rozloučit se se starým rokem u stolu plného delikates a do toho nového vkročit se sklenkou prémiového sektu, cavy či šampaňského – zní to jako dokonalý plán? Připravil jsem výběr mých oblíbených restaurací, které chystají speciální silvestrovská menu, a to včetně cen a odkazů přímo na jejich nabídku. Nezapomeňte, že místa mizí rychle a rezervace je nutností.

Užijte si krásný večer!

Užijte si krásný silvestrovský večer!
Užijte si krásný silvestrovský večer!

Restaurace Alcron

Silvestr v elegantním prostředí s luxusním degustačním menu, to je Silvestr v Alcronu. Večer zahájí kaviár z jesetera a perigordský lanýž, následovat budou mušle sv. Jakuba, dýňové tortellini a humří bisque s pošírovaným humrem. Hlavním chodem je hovězí svíčková s karamelizovaným topinamburem a lanýžovým jus. Sladkou tečku obstará sorbet z čaje rooibos a čokoládové pavé. Restaurace nabízí také plnohodnotnou vegetariánskou a veganskou variantu.
Cena: 6 500 Kč, vinné párování 2 450 Kč
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Restaurace Greenhouse

Restaurace Greenhouse připravila elegantní 5chodové menu s možností výběru u hlavních chodů. Večeře začíná amuse bouche v podobě mrkvového tataráku s lanýžem. Následují pečené hřebenatky s ndujou nebo vegetariánská varianta s máslovou dýní a rakytníkem. Po polévce z topinamburů si hosté mohou vybrat mezi českým hovězím Wagyu s lanýžem a omáčkou Albufera nebo plněnou raviolou se sýrem taleggio. Závěr večera patří sýru Brie s lanýžem či sorbetu a sladké tečce v podobě “růžové” Pavlovy nebo jahodového dortu se šampaňským.
Cena: 4 500 Kč (zahrnuje 1 sklenku Veuve Clicquot)
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Restaurace Kampa Park

Restaurace Kampa Park pod vedením Marka Raditsche si připravila pro silvestrovskou noc menu plné luxusních chutí. Ochutnat můžete například hovězí Rossini s foie gras nebo modroploutvého tuňáka. Večerem bude provázet DJ, saxofonista a zpěvák. Hosté si mohou vybrat z několika zón restaurace, včetně exkluzivní “první řady” u vody. Připraveno je i vegetariánské menu.
Cena: základní 7 450 Kč (bez nápojů), ultra VIP all-inclusive program: 16 400 Kč
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Restaurace La Finestra in Cucina

La Finestra in Cucina zve na velkolepou oslavu konce roku v italském stylu plnou exkluzivních surovin. Slavnostní večeři můžete zahájit hovězím tatarákem s bílým lanýžem, crudem z krevet gambero rosso s mučenkovou majonézou, fritovanými kalamáry s kaviárem z jesetera nebo restovanou foie gras na víně barolo. Milovníci těstovin a rýže mohou zvolit tagliolini s bílým lanýžem či krémové hříbkové risotto. Hlavním chodům vévodí humr thermidor se šafránem a telecí steak Rossini s bílým lanýžem, v nabídce je však i filet z tuňáka modroploutvého s omáčkou z červeného vína. Sladkou tečkou na závěr je tradiční panettone s fíkovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou.
Cena: dle výběru, např. hovězí tatarák s bílým lanýžem 525 Kč, humr thermidor: 2 125 Kč (pro 1 osobu), panettone: 325 Kč
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Restaurace La Gare

Zakončení roku ve francouzském stylu, to slibuje brasserie La Gare. Večerem bude hosty provázet živá hudba v podání trumpetisty a servírovat se bude exkluzivní osmichodové menu. Masová varianta je opět přehlídkou luxusních surovin – těšit se můžete na hovězí svíčkovou s lanýžem, polévku z topinamburu s uzeným úhořem a kaviárem, mořský jazyk nebo holubí prso s foie gras. Restaurace nabízí i promyšlenou vegetariánskou verzi s květákovým carpacciem či smaženou dýní.
Cena: 4 950 Kč (masové menu bez nápojů), 2 950 Kč (vegetariánské menu bez nápojů)
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Restaurace Mlýnec

Restaurace Mlýnec láká na nezapomenutelný Silvestr s jedním z nejkrásnějších výhledů v Praze – přímo na osvětlený Karlův most. Čeká vás šestichodová degustační večeře doprovázená živou hudbou, která se po půlnoci promění v taneční párty s DJem trvající až do třetí hodiny ranní. Součástí večera je také novoroční bufet a otevřený bar. Menu je přehlídkou luxusních surovin. Začíná se zauzeným tatarákem s kaviárem, následuje jemný pošírovaný humr a raviola s perličkou a foie gras. Rybí chod představuje pečená kambala s champagne omáčkou, zatímco masovým vrcholem je exkluzivní wagyu steak s lanýžem.
Cena: 11 945 Kč včetně vinného párování
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Restaurace Taro

Restaurace Taro pod vedením šéfkuchaře Khanha připraví na Silvestra večer inspirovaný vietnamskými chutěmi. Menu je servírováno stylem carte blanche, což znamená, že přesná skladba pokrmů je odhalována až u stolu chod po chodu. Očekávat můžete slavnostní suroviny jako stařené maso, humra a lanýže, vyvážené svěžími a výraznými chutěmi vietnamské kuchyně.
Cena: silvestrovský oběd (12:30 – 14:30): 110 Eur, silvestrovská brzká večeře (17:30 – 20:30): 190 Eur, silvestrovská večeře (21:00 – 00:30): 290 Eur
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Restaurace Terasa U Zlaté studně

Velkolepá oslava příchodu nového roku s jedním z nejkrásnějších výhledů na Prahu. Terasa U Zlaté studně připravila exkluzivní degustační menu, které kombinuje luxusní suroviny jako kachní foie gras, královského kraba, mořský jazyk či japonské hovězí Wagyu A5 v úpravě “Surf & Turf” s humrem. Večeře je doprovázena špičkovým vinným párováním  a zakončena koňakem Louis XIII nebo 25letou whisky. Celým večerem bude provázet DJ. V ceně je zahrnuta neomezená konzumace vín v rámci párování, open bar, půlnoční snack na terase s ústřicemi a neomezený přípitek šampaňským Taittinger.
Cena: 19 990 Kč včetně vinného párování
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Restaurace The Eatery

V The Eatery se silvestrovské menu nese v duchu moderní české gastronomie s důrazem na sezónní suroviny. Večeři odstartuje amuse bouche a lehké carpaccio z nakládané bílé ředkve a fenyklu s uzenou řepou. Následně si hosté mohou vybrat mezi terinou z foie gras s angreštovou marmeládou a vánočkou, nebo hřejivou krémovou dýňovou polévkou s kachním pršutem. Hlavní chod nabízí volbu mezi grilovanou hovězí svíčkovou s trhanou plecí a brioškovým knedlíčkem nebo pečeným filetem z candáta s kaviárovou omáčkou. Sladký závěr zajistí laskonka s mléčnou čokoládou, griliášem a kandovaným pomerančem.
Cena: 2 699 Kč (bez nápojů)
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Restaurace Zlatá Praha

Oslava konce roku na té nejvyšší úrovni pod taktovkou šéfkuchaře Maroše Jambora. Zlatá Praha láká na nezapomenutelnou devítichodovou večeři zaměřenou na nejlepší sezónní chutě, kterou doprovodí živá jazzová hudba s Elenou Sonenshine. Cena menu zahrnuje nejen luxusní silvestrovské menu, ale také sklenku šampaňského Krug na uvítanou i o půlnoci. Hosté mají v ceně také vstup na exkluzivní afterparty v Grand Ballroomu s živým koncertem, DJem, otevřeným barem a půlnočním bufetem. K večeři je možné dokoupit pečlivě vybrané vinné párování.
Cena: 16 990 Kč (silvestrovské menu + afterparty), 3 900 Kč (vinné párování)
Web: silvestrovské menu, stránky restaurace

Kde Silvestra oslavíte vy?

🇨🇿 Vepřo-knedlo-zelo? Zkuste také tacos, pho nebo shakshuku! Česká kuchyně je skvělá, ale poznat tu světovou vám otevře nové dimenze. Přihlaste se k mému newsletteru a získejte zdarma exkluzivní přístup k informacím o vynikajících jídlech z Turecka, Španělska nebo Izraele!