Restaurace Čep & Pec, Praha: řemeslný pivovar zkombinovaný s pekárnou

Čep & Pec je hospodo-kavárnou, alespoň tak jej charakterizují přímo provozovatelé. Pečou tady skvělý chléb a na čepu mají pivo z vlastního řemeslného pivovaru. Podnik vznikl v roce 2021 jako základna pro prezentaci piv řemeslného pivovaru Four Elements flying brewery.

V pivní nabídce najdete nejen řemeslná piva z vlastního pivovaru, ale i pivní novinky ze zahraničí a široký výběr nealkoholických piv. Gastronomická nabídka zahrnuje čerstvé pečivo a lety ověřené hospodské pochoutky, jsou utopenci nebo nakládaný hermelín.

A právě za těmito klasickými českými hospodskými chuťovkami (a místním pivem) jsem tentokrát vyrazil se svými kamarády ze školy.

Restaurace Čep & Pec: nakládaný hermelín s chlebem (135 Kč).
Restaurace Čep & Pec: nakládaný hermelín s chlebem (135 Kč).

Nakládaný hermelín je zřejmě jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších chuťovek podávaných v českých hospodách. Varianta v restauraci Čep & Pec byla příjemně uleželá, sýr však stále držel tvar a neroztékal se. V oleji bylo přiměřené množství koření, cibule a nechyběla ani červená chilli paprička. Chléb byl hezky vláčný s křupavou kůrkou.

Restaurace Čep & Pec: utopenci s chlebem (125).
Restaurace Čep & Pec: utopenci s chlebem (125).

Stejně tak utopenec byl uleželý, špekáček doplňovalo množství cibule. Smažený sýr v housce zde podávají s tatarkou, kterou si tady sami dělají, k ní přidávají červené zelí. Na housce bylo opět poznat, že ji pečou přímo na místě, byla krásně křupavá. Kombinace tatarské omáčky a červeného zelí připomínala hanácký salát a k sýru se dobře hodila.

Restaurace Čep & Pec: smažený sýr v housce s tatarkou a červeným zelím (135 Kč).
Restaurace Čep & Pec: smažený sýr v housce s tatarkou a červeným zelím (135 Kč).

Pivo z místního pivovaru má říz, některé typy piv jsou skvěle pitelné, ceny jsou stejně vysoké jako v jiných malých řemeslných pivovarech, malé pivo 0,2 l zde stojí mezi 40 – 50 Kč, velké 0,4 l pivo pak od 70 Kč nahoru.

Restaurace Čep & Pec: pivo.
Restaurace Čep & Pec: pivo.

Prostory jsou částečně ponechány v původním stylu, je tady cítit trochu punkovosti a nuselské hipsteřiny (ach!). Obsluha je rychlá, možnost platby kartou je samozřejmostí.

Restaurace Čep & Pec: výčep.
Restaurace Čep & Pec: výčep.
Restaurace Čep & Pec: interiér.
Restaurace Čep & Pec: interiér.

Už jste měli možnost Čep & Pec navštívit? Co na toto netradiční propojení pekárny s pivovarem říkáte?

Na zdraví!

Více informací o restauraci Čep & Pec získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

🇨🇿 Česká kuchyně je srdcová záležitost, ale co kdybyste rozšířili své obzory? Přihlaste se k mému newsletteru a já vám zdarma představím zajímavá jídla z Itálie, Turecka nebo Kyrgyzstánu.