Restaurace Pho 100: nejlepší phở na pražském Andělu

PHO 100 je nový podnik v Praze, který se specializuje pouze na vietnamskou polévku phở. Najdete jej na pražském Andělu na místě původní restaurace Taro. Za projektem stojí stejní provozovatelé, bratři Khanh a Giang Ta, kteří původní Taro přesunuli do Nového Města a staré prostory si chtěli ponechat.

Phở bò chín: hovězí vývar, domácí rýžové nudle, vařený brisket, nakládaný česnek, sriracha (275 Kč).
Phở bò chín: hovězí vývar, domácí rýžové nudle, vařený brisket, nakládaný česnek, sriracha (275 Kč).

PHO 100 má velmi jednoduché menu se čtyřmi variantami této tradiční vietnamské polévky. Hosté si mohou vybrat mezi phở s hovězím vývarem a vařeným hovězím hrudím, hovězím tataki z roštěné nebo kuřecím masem připraveným metodou sous vide. Zvolit jde i phở se zeleninovým vývarem a vaječnou omeletou. Každá varianta se podává s domácími rýžovými nudlemi, nakládaným česnekem a srirachou. K jídlu si lze přiobjednat také křupavé smažené tyčinky quẩy.

Phở bò tái: hovězí vývar, domácí rýžové nudle, hovězí tataki z roštěné (medium), nakládaný česnek, sriracha (295 Kč) a křupavé tyčinky quẩy (+ 45 Kč).
Phở bò tái: hovězí vývar, domácí rýžové nudle, hovězí tataki z roštěné (medium), nakládaný česnek, sriracha (295 Kč) a křupavé tyčinky quẩy (+ 45 Kč).

Objednávání probíhá samoobslužně prostřednictvím jednoho kiosku, platba je možná kartou i hotovostí. Interiér restaurace je až na několik detailů stejný jako v případě restaurace Taro. Kuchyň je stále otevřená a hosté mohou sledovat proces přípravy jídel.

Restaurace Pho 100: samoobslužný kiosek.
Restaurace Pho 100: samoobslužný kiosek.

Maso pochází od českého Maso Klouda, bylinky jsou z tržnice Sapa, sriracha omáčku si v PHO 100 připravují sami. Perfektní je vlastní výroba rýžových nudlí pomocí speciálního stroje dovezeného přímo z Hanoje.

Restaurace Pho 100: stroj na výrobu rýžových nudlí.
Restaurace Pho 100: stroj na výrobu rýžových nudlí.

Jídlo je připraveno extrémně rychle. Je vidět, že personál byl velmi důkladně proškolen a postupuje sehraně. Já restauraci navštívil po 13. hodině, kdy už opadla obědová špička. Personál se tak převážně věnoval vážení nudlí a masa do zásoby pro večerní nápor hostů.

Bratři Ta jsou naprostí profesionálové a celý koncept je dobře promyšlený. Je to nejlepší phở na Andělu? Zcela určitě. Je to nejlepší phở v Praze? Těžko říct. Vývar je chuťově dokonalý, michelinsky uhlazený. Skořice, badyán a další koření jsou do vývaru skvěle zakomponovány, žádná chuť nepřebíjí druhou. Je to vývar, který by milovala moje maminka. Ale pokud znáte phở ze Sapy, tak vám v něm možná bude chybět určitá vietnamská divokost. Čerstvé rýžové nudle jsou parádní, o tom není pochyb.

Phở v podniku stojí něco málo pod 300 Kč, a tak prostě hodně zamrzí malé množství bylinek (tím spíše, když se pár týdnů po otevření objevovaly na sociálních sítích výrazně “zelenější” fotografie a stejně tak fotografie na webu a samoobslužném terminálu ukazují jídla odlišně).

Na původním Taru jsem miloval otevřenou kuchyň; zbožňuji, když se můžu při jídle nebo konverzaci dívat na práci kuchařů. Kvůli zaměření jen na jednu polévku ale není sledování kuchařů v PHO 100 po chvilce zajímavé a bílé přepravky na potraviny , které většinu času stojí na pracovní ploše, nevypadají atraktivně (ano, jsem si vědom toho, že to není staré Taro a že probíhaly přípravy na večerní směnu).

Otevřená kuchyň tady pro mne nemá tu atraktivitu jako jinde.

Restaurace Pho 100: otevřená kuchyně.
Restaurace Pho 100: otevřená kuchyně.

V PHO 100 se zaměřili na jednoduchý koncept, který stojí na kvalitních surovinách, precizní přípravě a rychlém servisu. Pokud máte rádi phở, PHO 100 rozhodně stojí za návštěvu.

Dobrou chuť!

Více informací o restauraci PHO 100 získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

🇨🇿 Milujete české jídlo, ale rádi ochutnáváte i jídla z cizích kuchyní? Přihlaste se do mého newsletteru a já vám zdarma pošlu informace o zajímavých jídlech z Itálie, Francie nebo Mauricia.