Kávě jsem totálně propadl po nákupu prvního mlýnku na mletí kávy, který doplnil mocca konvičku Bialetti dovezenou z cest po Itálii. Od té doby již nebylo cesty zpět k nákupům předem namleté kávy nebo dokonce kávy instatní.

Pokud chcete vyzkoušet další zajímavý styl přípravy kávy, vyzkoušejte vietnamskou kávu připravovanou pomocí filtru phin. I anglicky nemluvícím lidem přípravu srozumitelně představí například toto video:
Příprava vietnamské kávy je skutečně jednoduchá. Umletá káva se rovnoměrně vloží do filtrační komory, přimáčkne se vrchním sítkem a zalije se malým množstvím horké vody, která zvlhčí kávu. Po chvíli se horká voda naleje do filtru phin až po okraj a nechá se postupně prokapat do šálku. V tom může být (ale nemusí) slazené kondenzované mléko. Po několika minutách překape celá horní část do spodního šálku, filtr se odloží a káva je hotová.

Vietnamskou kávu můžete v Sapě ochutnat například v kavárně Hippo café, která si kávu i sama praží. Jeden šálek vietnamské kávy vyjde na 65 Kč a můžete si vybrat i variantu se slazeným kondezovaným mlékem.
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: