Bistro BON Fresh Ramen & Soba, Praha


Po nedávné návštěvě podniku Isai Ramen jsem vyrazil do dalšího oblíbeného podniku specializovaného na tuto japonskou polévku – bistra BON Fresh Ramen & Soba na pražském Andělu. V jeho nabídce nalezne hladový návštěvník kolem třiceti položek jídel, které spolehlivě uspokojí jeho chuť po dobrém japonském jídle.

Kuřecí karaage

Jako předkrm jsem si zvolil kuřecí karaage za 135 Kč. Malé kousky marinovaného kuřecího masa se v tomto receptu obalí ve směsi mouky, škrobu a koření a následně se usmaží. Karaage byly krásně křehké a šťavnaté, ochucená majonéza se k jídlu skvěle hodila. Tento pokrm je považován za základní jídlo japonských restaurací typu izakaya (hospody). V Japonsku se jedná také o oblíbený street food.

Tonkotsu Ramen

Jako hlavní chod jsem si vybral na doporučení personálu tonkotsu ramen za 239 Kč. Tonkontsu ramen se vyznačuje vydatným, krémovým vepřovým vývarem. Ten se obvykle připravuje po dobu několika hodin, dokud vývar nezíská silnou chuť. Tonkotsu ramen byl doplněn pšeničnými nudlemi, plátky vepřového masa, vajíčkem uvařeným naměkko, fazolovými klíčky, kukuřicí, jarní cibulkou a sezamem. Perfektní jídlo, které bych doporučil všem.

Tantanmen Ramen

Druhou objednanou polévkou byl Tantanmen ramen také za 239 Kč. Jedná se o ramen s velmi pikantním vývarem, mletým vepřovým masem, doměkka uvařeným vajíčkem, fazolovými klíčky, sezamem a jarní cibulkou. Ochucen byl také mayu olejem, což je olej, který se vyrábí vařením česneku a zázvoru v oleji. Výsledný produkt má tmavou barvu a silnou kouřovou chuť, která se používá k dodání hloubky a komplexnosti vývaru. Opět perfektní a velmi chutné jídlo.

Mochi koláček s matcha

Mochi koláček je japonský dezert z lepkavé rýže, která byla spařena, rozemleta a vypracována do lepkavého těsta. Těsto se obvykle tvaruje do malých kulatých koláčků, které se mohou plnit sladkými nebo slanými náplněmi, nebo se jedí jen tak. Mochi je v japonské kuchyni všestrannou ingrediencí. Existuje zmrzlina mochi, mochi plněné sladkou fazolovou pastou, grilované mochi a mochi se používá také jako přísada do polévek nebo dušených pokrmů. Mochi koláček s matcha pastou za 69 Kč byl skvělý.

Mochi koláček se sezamem

Ale mochi koláček plněný sezamovou pastou za stejnou cenu mu chutí nebezpečně šlapal na paty. Pokud by vám mochi koláčky hodně zachutnaly, snadno je koupíte v obchodech s asijskými potravinami, například v pražské Sapě v obchodě Tamda Foods.

Yuzu limonáda

V podniku si k pití můžete dát například nealkoholickou yuzu limonádu za 89 Kč. Yuzu je citrusové ovoce pocházející z východní Asie, konkrétně z Číny a Japonska. Je to kříženec mandarinky a citronu, má výraznou, komplexní chuť, která je kombinací sladkých, kyselých a květinových tónů. Yuzu pro svou exotičnost často používají i michelinští kuchaři, jeho použití je všestranné. Limonáda byla skvělá.

Interiér bistra BON Fresh Ramen & Soba

Interiér bistra BON Fresh Ramen & Soba je stylizován do prostředí japonské ulice se stánky s jídlem. Stěny kryje vlnitý plech kombinovaný s dřevem, stoly jsou umístěné na pevně spojených bednách od lahví, zdi jsou polepené výstřižky z novin a manga časopisů.

Interiér bistra BON Fresh Ramen & Soba

Sezení je možné na stylových plastových židličkách bez opěrky, které nejsou úplně pohodlné. Návštěvou bistra tak pravděpodobně nestrávíte dlouhé hodiny. Ale o to to nejde. Jde o skvělé japonské jídlo, které tu dostanete. BON Fresh Ramen & Soba má v Praze pobočky mimo Anděla i na Letné a Vinohradech. Já se do něj na ramen moc rád zase vrátím.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *