Bar Forbína je nový pražský koktejlový podnik. Najdete jej v Paláci Lažanských na Národní třídě, přímo naproti Národnímu divadlu. Koktejlové menu je inspirováno repertoárem divadla, nabízí nápoje pojmenované po jeho inscenacích. Složení i prezentace koktejlů odráží charakter představení, Forbína si zakládá na detailní prezentaci drinků, doplněných poutavými příběhy barmanů. Nádherný interiér, navržený studiem Olgoj Chorchoj, kombinuje přírodní materiály a umělecké prvky.
Co ochutnat v Česku: typické české jídlo a speciality | strana 2 z 9
Restaurace Pho 100: nejlepší phở na pražském Andělu
Pho 100 je podnik na pražském Andělu, zaměřený výhradně na vietnamskou polévku phở. Za projektem stojí bratři Khanh a Giang Ta, kteří zde dříve provozovali restauraci Taro. Menu nabízí čtyři varianty phở. Rýžové nudle si zde vyrábějí na speciálním stroji dovezeném z Hanoje. Díky samoobslužnému objednávání je servis velmi rychlý.
Restaurace La Vita: skvělá italská kuchyně v Novém Boru
La Vita je italská restaurace v Novém Boru. V této lokalitě jde doslova o gastronomické zjevení. Menu La Vity sází na osvědčené italské klasiky, nechybí spaghetti carbonara, porchetta nebo tiramisu.
Restaurace Čep & Pec, Praha: řemeslný pivovar zkombinovaný s pekárnou
Čep & Pec je hospodo-kavárna v pražských Nuslích. Vznikla v roce 2021 jako prostor pro prezentaci piv z pivovaru Four Elements. Nabídka řemeslného pivovaru je pak netradičně zkombinována s pekárnou. Jídelní lístek je postavený na ověřených hospodských klasikách jako jsou nakládaný hermelín nebo utopenci.
Jídelna Jídlovice: skvělý levný oběd v Praze
Jídlovice jsou populární sítí pražských jídelen. Jsou zaměřené především na kancelářskou klientelu, dvě pobočky najdete v Dejvicích, jednu v Karlíně. Nabízejí kombinaci české klasiky a pokrmů z různých světových kuchyní. Jídla jsou nejen chutná, ale i atraktivně servírovaná, prostředí je moderní a obsluha velmi rychlá a efektivní. I přes občasné fronty a hlučnější atmosféru jsou pro mne aktuálně Jídlovice tou nejlepší pražskou "tácovkou".
Restaurace Mlýnec, Praha (4): oběd s výhledem na Karlův most
Úchvatný výhled na Karlův most a skvělá mezinárodní jídla, to je pro mne restaurace Mlýnec. Na menu jde najít pokrmy moderní české a mezinárodní kuchyně, klade se zde důraz na sezónní a lokální suroviny. Obědové menu, na které jsem tentokrát vyrazil já, se mění každý týden. Mlýnec je pro mne ideální volbou, kam jít na jídlo v historickém centru Prahy.
Michelinské restaurace v ČR: kompletní seznam, kontakty (2025)
Michelinský průvodce je prestižní gastronomický žebříček, který oceňuje mimořádné restaurace po celém světě. Ocenění jednou až třemi hvězdami symbolizuje výjimečnou kvalitu jídel, zážitek z návštěvy i práci šéfkuchaře a jeho týmu. Další druh ocenění, Bib Gourmand, se uděluje restauracím s vynikajícím poměrem cena/výkon. V Česku mají v roce 2025 michelinskou hvězdu dvě restaurace – Field a La Degustation Bohême Bourgeoise, pět dalších podniků drží Bib Gourmand a dalších dvacet podniků je uvedeno na českém michelinském seznamu. Všechny jsou v Praze.
Hell’s Kitchen Česko: Radek Kašpárek jako přísný Gordon Ramsay
Česko se dočkalo své verze legendární kuchařské show Hell's Kitchen. V roli nekompromisního šéfkuchaře se představí michelinskou hvězdou ověnčený kuchař Radek Kašpárek. Dva týmy profesionálů se v soutěži utkají v kuchařských bitvách, kde budou čelit stresu, časovému tlaku a drsné kritice. Kdo ustojí tlak a stane se prvním vítězem Hell's Kitchen Česko?
Restaurace Pork’s: nejlepší vepřové koleno v Praze
Pražská restaurace Pork's je vyhlášená svým dokonale připraveným křupavým vepřovým kolenem. Kromě kolena si můžete pochutnat i na pečených vepřových žebrech nebo trhaném kolenu v máslovém rohlíku. Podnik najdete kousek od Karlova mostu a i přes lehce turistickou atmosféru stojí Pork's rozhodně za návštěvu.
Automat Matuška: dokonalé řemeslné pivo v pražských Dejvicích
Automat Matuška, otevřený v roce 2019 v pražských Dejvicích, nabízí nekompromisní kvalitu piva z vlastního minipivovaru a jídla inspirovaná americkým BBQ. Disponuje i vlastním nanopivovarem, ve kterém si můžete zkusit uvařit pivo i vy.