Čo ochutnať v Česku? Tipy na tradičné české jedlo a špeciality

Česká kuchyňa je známa mäsitými jedlami s hustými omáčkami. Vepřo, knedlo, zelo, svíčková na smotane, kurča na paprike alebo slepačí vývar patria medzi najobľúbenejšie tradičné české jedlá. Česko produkuje špičkové pivo, ponuka je veľmi široká. Vína z Čiech a Moravy dosahujú tiež vysoké úrovne.

Gastro sprievodca v skratke: Česká kuchyňa: 26 tradičných jedál, ktoré by ste mali ochutnať v Českej republike



Kam na svätomartinskú hus v Prahe (2023)

Pečená husa se zelím a knedlíkem na svatého Martina je jednou z nejoblíbenějších českých gastronomických tradic. Tady jsou mé tipy na skvělé pražské restaurace, které budou mít pokrmy z husy na menu a to včetně cen, odkazů na web a přímých odkazů na svatomartinské menu (u restaurací, které toto menu zveřejnily).

Zobraziť článok
1 2 3 7