Restaurace Pork’s: nejlepší vepřové koleno v Praze

Pokud jste někdy měli chuť na dokonale připravené křupavé vepřové koleno, pražská restaurace Pork’s je místo, které byste neměli minout.

Restaurace Pork's: vepřové koleno v hlavní roli (469 Kč).
Restaurace Pork’s: vepřové koleno v hlavní roli (469 Kč).

Jak už název napovídá, hlavním lákadlem restaurace Pork’s je vepřové maso, které je zde připravováno na různé způsoby. Krátké menu je sestaveno tak, aby nabízelo několik v Česku populárních jídel; kromě vepřového kolene nebo pečených vepřových žeber na něm naleznete například smažený vepřový řízek nebo trhané vepřové maso v máslovém rohlíku. Nabídku doplňuje několik předkrmů a dezertů.

Chytře sestavené menu umožňuje vydávat jídla velmi rychle.

Restaurace Pork's: vepřová kolena připravená k výdeji.
Restaurace Pork’s: vepřová kolena připravená k výdeji.

Na webu najdete spoustu recenzí, které vepřové koleno z Pork’s označují za dokonalé, možná nejlepší, jaké jste kdy jedli. A ono skvělé vážně je! Kůžička je křupavá a skoro připomíná škvarky, maso je šťavnaté a takřka se rozpadá.

Nedalo mi to, abych se na tu úžasnou křupavost nezeptal; klíčem je údajně krátké závěrečné pečení na velmi vysokou teplotu.

Restaurace Pork's: pečená vepřová žebra (379 Kč).
Restaurace Pork’s: pečená vepřová žebra (379 Kč).

Ani pečená vepřová žebra se zelným salátem nebo trhané koleno v máslovém rohlíku s hořčičnou majonézou, sladkokyselým zelím a cibulkou však ostudu podniku rozhodně nedělají, vše z talířů zmizelo velmi rychle.

Restaurace Pork's: trhané koleno v máslovém rohlíku (299 Kč).
Restaurace Pork’s: trhané koleno v máslovém rohlíku (299 Kč).

Žádná návštěva české restaurace by nebyla kompletní bez piva. V Pork’s mají na čepu Plzeň a Kozla, půllitr stojí 75 Kč. Pivo je natočené dokonale a k jídlu se skvěle hodí, ale upřímně, pro mne je sympatičtější se po jídle přesunout do blízkého bistra Roesel a dát si některé z řemeslných piv, která tam nabízejí za podobnou cenu.

Restaurace Pork's: na čepu klasická Plzeň.
Restaurace Pork’s: na čepu klasická Plzeň.
Restaurace Pork's: pivní tanky u vstupu do podniku.
Restaurace Pork’s: pivní tanky u vstupu do podniku.

Personál v Pork’s je přátelský a rychlý. Restaurace je velká, takže si pravděpodobně sednete i bez rezervace, tu nicméně doporučuji. Podnik se dostal do zahraničních průvodců a před vstupem je často fronta zejména zahraničních zájemců o tuto vepřovou pochoutku.

Proslavenost restaurace v zahraničí se trochu odráží i na atmosféře podniku, cizinci v době mé návštěvy převažovali a místní tvořili spíše menšinu. Strávníci u stolů se také rychle mění.

Dokonale připravené vepřové koleno za to ale stojí.

Dobrou chuť!

Více informací o restauraci Pork’s získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

🇨🇿 Svíčková nebo guláš? To už znáte nazpaměť! Přihlaste se do mého newsletteru a já vám zdarma pošlu zajímavosti o turecké, kyrgyzské nebo britské kuchyni.