Pokud jste někdy měli chuť na dokonale připravené křupavé vepřové koleno, pražská restaurace Pork’s je místo, které byste neměli minout.

Jak už název napovídá, hlavním lákadlem restaurace Pork’s je vepřové maso, které je zde připravováno na různé způsoby. Krátké menu je sestaveno tak, aby nabízelo několik v Česku populárních jídel; kromě vepřového kolene nebo pečených vepřových žeber na něm naleznete například smažený vepřový řízek nebo trhané vepřové maso v máslovém rohlíku. Nabídku doplňuje několik předkrmů a dezertů.
Chytře sestavené menu umožňuje vydávat jídla velmi rychle.

Na webu najdete spoustu recenzí, které vepřové koleno z Pork’s označují za dokonalé, možná nejlepší, jaké jste kdy jedli. A ono skvělé vážně je! Kůžička je křupavá a skoro připomíná škvarky, maso je šťavnaté a takřka se rozpadá.
Nedalo mi to, abych se na tu úžasnou křupavost nezeptal; klíčem je údajně krátké závěrečné pečení na velmi vysokou teplotu.

Ani pečená vepřová žebra se zelným salátem nebo trhané koleno v máslovém rohlíku s hořčičnou majonézou, sladkokyselým zelím a cibulkou však ostudu podniku rozhodně nedělají, vše z talířů zmizelo velmi rychle.

Žádná návštěva české restaurace by nebyla kompletní bez piva. V Pork’s mají na čepu Plzeň a Kozla, půllitr stojí 75 Kč. Pivo je natočené dokonale a k jídlu se skvěle hodí, ale upřímně, pro mne je sympatičtější se po jídle přesunout do blízkého bistra Roesel a dát si některé z řemeslných piv, která tam nabízejí za podobnou cenu.


Personál v Pork’s je přátelský a rychlý. Restaurace je velká, takže si pravděpodobně sednete i bez rezervace, tu nicméně doporučuji. Podnik se dostal do zahraničních průvodců a před vstupem je často fronta zejména zahraničních zájemců o tuto vepřovou pochoutku.
Proslavenost restaurace v zahraničí se trochu odráží i na atmosféře podniku, cizinci v době mé návštěvy převažovali a místní tvořili spíše menšinu. Strávníci u stolů se také rychle mění.
Dokonale připravené vepřové koleno za to ale stojí.
Dobrou chuť!
Více informací o restauraci Pork’s získáte po kliknutí na odkaz na mapě:
🇨🇿 Svíčková nebo guláš? To už znáte nazpaměť! Přihlaste se do mého newsletteru a já vám zdarma pošlu zajímavosti o turecké, kyrgyzské nebo britské kuchyni.