Zmrzlinárna Al Cassaro, Palermo

Italská zmrzlina je pro mne ta nejlepší na světě. Psal jsem to již mnohokrát a určitě to ještě mnohokrát napíšu. Italové své gelato prostě umí. V Palermu je v polovině října stále krásné počasí, 25 stupňů není výjimkou. Zmrzlina z podniku Al Cassaro tak přišla k chuti.

Hořká čokoláda s nakládanými višněmi a arašídová zmrzlina

Zvolili jsme hořkou čokoládu s nakládanými višněmi a specialitu podniku – arašídovou zmrzlinu „cassaro“.

Mangová a citronová zmrzlina

Druhý kornoutek zaplnila mangová příchut a již klasicky citrónová.

Nabídka zmrzliny v podniku Al Cassaro

Ve zmrzlinárně Al Cassaro si můžete vybrat přibližně z 20 příchutí, jedna vypadala lákavěji než druhá. Narazili jsme na obsluhu, která nemluvila příliš mnoho anglicky, stejně tak nikde ani nebyly uvedeny ceny za malou, střední nebo velkou porci. Komunikace u objednávání zmrzliny však není příliš náročná, cenu jsme až do zaplacení nevěděli a 2,5 Eur za jeden kornoutek s dvěma příchutěmi je více než rozumná cena.

Podnik se nachází na jedné z hlavních gastronomických ulic v Palermu. Od zmrzlinárny je to již jen kousek do palermského přístavu, kde si můžete užít přímořský vánek a na cestě zpět se zastavit například v baru Touring na jejich skvělé tiramisu a kávu.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: