Ve zmrzlinárně Sorrentina se výrobě zmrzliny rodina Gargiulo věnuje již od roku 1860, zkušeností tak má nasbíráno více než dost. Zakládá si na používání kvalitních ingrediencí – nakupuje pistácie z Etny, lískové oříšky z oblasti Piemonte, kávu z Neapole.
Zmrzlinárna je malá, dovnitř nás zdvořile lákal příjemným způsobem starší pán. Přestože je umístěna na jedné z hlavních turistických tepen, ulici via Fuoro, díky její dlouhé historii jsme neměli obavu ji vyzkoušet.

Vzhledem k produkci citronů v oblasti byla volba jasná – vybral jsem si citronovou a pak jejich „vlajkovou“ příchuť crema amalfitana. Obě byly skvělé a cena stejná jako na jiných neturistických místech. Před zmrzlinárnou je několik stolečků s židlemi, na které je možné si sednout, vychutnat si zmrzlinu a pustit se do dalších procházek městem Sorrento.
Dobrou chuť!
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: