Chapati tunisien (شباتي تونسي) je oblíbený tuniský street food, který se výrazně liší od indického chapati. Zatímco indické chapati je nekvašený plochý chléb, chapati tunisien je kompletní sendvič s mnoha různými druhy náplní.

Příprava chapati tunisien není složitá. Těsto na placku se připravuje z bílé mouky, mléka, oleje, cukru, soli a droždí. Po vykynutí se těsto rozdělí na malé kuličky, které se rozválí a pečou na pánvi. Po upečení se placky plní různými náplněmi, možnosti kombinací jsou široké. Je možné si vybrat vaječnou omeletu, sýr, harissu, tuňáka, grilované kuřecí nebo hovězí maso, zeleninu a různé typy dresinků.

Rychlá příprava chapati tunisien z něj činí ideální volbu pro nenáročný oběd nebo večeři. Sendvič je skvělou kombinací jednoduchého těsta, čerstvé zeleniny a výrazných typických tuniských ingrediencí, jako je harissa nebo tuňák. Navíc patří k cenově dostupným jídlům, jedno bohatě naplněné chapati tunisien zachycené na fotografiích výše stálo jen 6 TND (50 Kč).
Dobrou chuť!
🇹🇳 Ochutnejte to nejlepší z Tuniska! Přihlaste se k mému newsletteru a získejte zdarma exkluzivní přístup k informacím o tuniské kuchyni. Objevíte to nejlepší tuniské jídlo a pití!