Cukrárna Schiuma, Matera


Cukrárna Schiuma je příjemný malý podnik takřka v historickém centru Matery, založena byla už v roce 1946. Nabídka vlastnoručně vyráběných dezertů a pečiva je velmi lákavá, příjemné je i posezení na venkovní zahrádce. Cukrárnu jsem navštívil dvakrát a vždy jsem odcházel spokojen.

Cukrárna Schiuma
Cukrárna Schiuma

Ani při jedné z návštěv jsem nemohl odolat dezertu zeppole – smažené koblize ozdobené pudinkovým krémem s troškou marmelády na povrchu, jemně zasypané moučkovým cukrem. Zeppole vyšla na 2,30 Eur.

Našlehané mascarpone s jahodovou polevou
Našlehané mascarpone s jahodovou polevou

Při druhé návštěvě jsem se nechal zlákat také dezertem ve formě našlehaného mascarpone s jahodovou polevou. Pokud k výtečné chuti zákusků připočtu příjemný personál a nijak nadsazené ceny, je Schiuma určitě cukrárnou vhodnou k doporučení.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Tip na ubytování v Mateře
Doporučuji vyzkoušet ubytování v tradičním stylu podzemní jeskyně Sassi. Budete přímo v historickém centru, vše je nové a čisté, v létě je zde příjemně chladno a pro zimní měsíce jsou prostory vytápěné. Je možné, že vás bude ubytovávat upovídaný barman z blízkého podniku, který připravoval míchané drinky přímo pro Jamese Bonda. Naposled jsem zde bydlel v lednu 2022 a opět bych se rád vrátil.