Dalším tureckým jídlem podobným lahmacunu nebo pide je etli ekmek, známý také jako “chléb s masem”. Etli ekmek si z obou jídel bere něco. Je velmi tenký a nemá prázdné okraje podobně jako lahmacun, podélný tvar si ale naopak bere z pide. Je však výrazně delší. Recept na etli ekmek vzniknul v městě Konya.

Turkové jsou velmi pohostinní a tento dlouhý chléb je ideální pro sdílení s přáteli a rodinou. Servíruje se na dřevěném prkénku, konzumuje se horký, nakrájený na menší plátky. Nejlépe si ho vychutnáte s jogurtovým ayranem.
✓ Tip: Rezervujte si vstupenky na památky a výlety v Turecku předem, ušetříte čas a vyhnete se frontám.

Já jsem měl možnost etli ekmek ochutnat v pekárně Üsküdar Simit Taşfırın. Jedna porce zde vyjde na 30 lir, tj. cca 40 Kč.
Dobrou chuť!
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:
🇹🇷 Objevte kouzlo turecké kuchyně s mým newsletterem! Přihlaste se a získejte zdarma komplexního průvodce, který vám odhalí všechna tajemství tureckých pokrmů a nápojů.