Makronky ze Saint-Émilion


Makronky, fracouzskou cukrovinku vyrobenou z mandlové mouky, vaječného bílku, cukru, kdy dva kusy jsou k sobě spojené čokoládovou ganáží, máslovým krémem nebo marmeládou, zná v Česku zřejmě každý.

Makronky ze Saint-Émilion

Ve francouzské vesničce Saint-Émilion si pak již od roku 1620 náboženská komunita voršilek střeží vlastní variantu receptu. V makronkách ze Saint-Émilion nejsou použita žádné barviva, konzervanty a ani k sobě nejsou dva kousky spojeny tak, jak je to u tradičního receptu, jedná se čistě jen o pečivo. Mimo oblast Bordeaux jsem neměl možnost je nikde zahlédnout.

Makronky ze Saint-Émilion

A jak tyto makronky chutnají? Jako prapůvodní verze té současné. Mandle jsou pomlety hruběji, nejedná se o zcela jemnou mouku. Pokud budete mít možnost, vyzkoušejte.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.