Boulettes aneb mauricijské knedlíčky


Boulettes patří mezi další oblíbený mauricijský street food. Jedná se o malé knedlíčky, které se připravují ve velkých parních hrncích. Knedlíčky mohou být z jemně namletého rybího masa, kuřecí, hovězí, krevetové nebo zeleninové. Mezi nejoblíbenější patří knedlíčky z místní zeleniny „chou chou“ – čajotu.

Boulettes aneb mauricijské knedlíčky

Knedlíčky se prodávají na kusy a je možné si je vychutnat několika způsoby. Nějčastěji si lidé přiobjednají dva nebo tři knedlíčky, které patří mezi jejich nejoblíbenější, k vařeným nudlím a konzumují je společně s nimi. Je možné si však knedlíčků vybrat větší množství (například deset) a ty si nechat zalít silným čirým kuřecím vývarem, který se většinou připravuje ve velkém hrnci hned vedle knedlíčků. V tomto případě se knedlíčky konzumují jako součást polévky.

Boulettes aneb mauricijské knedlíčky

A poslední možností je konzumace opět většího množství knedlíčků samostatně s různými omáčkami, chilli pastou, zasypané čerstvou jarní cibulkou. Tato varianta byla moje nejoblíbenější.

Příprava boulettes

Cena knedlíčků je různá podle toho, z čeho se skládají, ale nejedná se o vysokou částku. Velká porce knedlíčků na obrázku společně s omáčkami vyšla na 250 MUR, tj. cca 125 Kč. Tyto jsou z bistra Kot Ti Baz (podnik není na mapě), které je v centru městečka Flic en Flac. Boulettes ale najdete skoro úplně všude.

Dobrou chuť!

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *