Hakien aneb mauricijské jarní závitky


Hakien je na Mauriciu oblíbené pouliční jídlo. Jedná se o pokrm podobný jarním závitkům, na Mauricius jej pravděpodobně přivezla čínská komunita. Hakien je slaný závitek plněný směsí jemně mletého kuřecího masa, krevet a zeleniny. Tato směs se osmaží na pánvi a zabalí do rýžového papíru. Před smažením v oleji se obalí v těstíčku z mouky, vody a oleje. Zajímavostí je, že obalování v těstíčku probíhá dvakrát – závitek se obalí, osmaží, poté se opět obalí a opět osmaží. Těstíčko je tak silnější a křupavější.

Hakien aneb mauricijské jarní závitky

Hakien nejlépe chutná ještě teplý, namáčet si jej můžete do chilli omáčky. Dva kousky rolky člověka spolehlivě zasytí. Jakmile hakien jednou ochutnáte, budete ho chtít znovu a znovu. Těstíčko příjemně křupe, náplň je vláčná a není suchá, uvnitř se skrývá množství chutí.

Hakien aneb mauricijské jarní závitky - obsah rolky

Jeden hakien vyšel v bistru Nam Wah Snack na 40 MUR, tedy cca 20 Kč. Jídlo je tak populární, že zde často bylo před druhou hodinou odpoledne již vyprodané.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *