Palubní menu Turkish Airlines (2)


Při své cestě na exotický ostrov Mauricius jsem využil služeb letecké společnosti Turkish Airlines, opět jsem tak mohl prozkoumat palubní menu, které svým hostům servírují. V tomto článku popisuji menu na krátkém letu Praha – Istanbul, desetihodinovému letu Istanbul – Mauricius se věnuji v samostatném článku: „Palubní menu Turkish Airlines na dlouhých letech„.

Palubní menu Turkish Airlines - večeře

Z Prahy byl odlet ve večerních hodinách, na palubě letadla se proto servírovala večeře. Jako hlavní chod se podávaly skvěle ochucené placičky z mletého masa s rýží a restovanou zeleninou. V samostatné misce pak byl studený fazolový salát. Jako dezert si pasažér mohl pochutnat na mascarpone s lesním ovocem. K jídlu se jako vždy podávala i čerstvě rozpečená houska, balená voda, máslo a marmeláda. K jídlu na krátkých letech s Turkish Airlines jsou nabízeny rozlévané nealkoholické nápoje, malá lahvička vína nebo plechovka piva. Při druhém průchodu mezi cestujícími je nabídnuta i káva nebo čaj.

Palubní menu Turkish Airlines - snídaně

Na zpáteční cestě byl odlet z Istanbulu do Prahy v ranních hodinách, servírovala se proto klasická snídaně – míchaná vajíčka s plátky rajčete, zapečený toust se sýrem kasar a plátkem krůtí šunky. Vše doplňovala miska hustého müsli namočeného v mléce s kouskem čerstvého ovoce a miska s tureckými sýry a olivami. Ani zde nechyběla čerstvě rozpečená houska, balené máslo, marmeláda z višní a voda. Ke snídani se podávaly nealkoholické nápoje, káva a čaj.

Celé menu je zdarma v rámci ceny letenky. Palubní menu Turkish Airlines považuji za jedno z nejlepších, jaké můžete na svých cestách v rámci ekonomické třídy zažít.

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *