Vepřové ucho jako bulharský předkrm


V Česku nepatří vepřová ouška mezi typické formy předkrmů v restauracích, v zahraničí je jejich konzumace mnohem běžnější. Ve Španělsku jsem se s tímto pokrmem setkal i na menu dvou michelinských podniků. V Bulharsku na ně jde narazit také, patří mezi oblíbenou pochoutku, zvláště ke konzumaci alkoholu.

Vepřové ucho jako bulharský předkrm
Vepřové ucho jako bulharský předkrm

Před konzumací se vepřové ucho nejdříve vždy uvaří. V restauraci Staria Chinar ve Varně jej poté obalí ve směsi koření a do křupava opečou na grilu. Podává se s česnekovou omáčkou. Tato chuťovka k pivu nebo vínu vyjde přibližně na 110 Kč.

Ochutnali byste grilované vepřové ucho jako bulharský předkrm?

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: