Vepřové ucho jako bulharský předkrm


V Česku nepatří vepřová ouška mezi typické formy předkrmů v restauracích, v zahraničí je jejich konzumace mnohem běžnější. Ve Španělsku jsem se s tímto pokrmem setkal i na menu dvou michelinských podniků. V Bulharsku na ně jde narazit také, patří mezi oblíbenou pochoutku, zvláště ke konzumaci alkoholu.

Vepřové ucho jako bulharský předkrm
Vepřové ucho jako bulharský předkrm

Před konzumací se vepřové ucho nejdříve vždy uvaří. V restauraci Staria Chinar ve Varně jej poté obalí ve směsi koření a do křupava opečou na grilu. Podává se s česnekovou omáčkou. Tato chuťovka k pivu nebo vínu vyjde přibližně na 110 Kč.

Ochutnali byste grilované vepřové ucho?

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Tip na ubytování ve Varně
Za skvělou cenu pořídíte ubytování v Bolero suites kousek od centra Varny. Pokoje jsou čisté, v noci je zde klid. Skvělý poměr cena/výkon. Navíc to budete mít jen kousek do skvělé restaurace Staria Chinar! Naposled jsem zde bydlel v říjnu 2022 a byl jsem moc spokojen.