Bún cá aneb vietnamská rybí polévka


Vietnamská rybí nudlová polévka (bún cá) je moje povinná  položka na jídelním menu pří návštěvě pražské tržnice Sapa. V bistru, kam chodím, jako rybu používají kapra, ale je možné použít i jinou, ve Vietnamu se údajně nejčastěji používá tilápie.

Vietnamská rybí polévka

Základem jídla je rybí vývar ovoněný citronovou trávou, čerstvou šťávou z citrónů, česnekem a tamarindem. Další skvělý rozměr chuti dodá čerstvý kopr. Ryba je nakrájená na plátky, poté se obalí ve směsi pšeničné a rýžové mouky a osmaží. Do polévky s rýžovými nudlemi se plátky ryby přidají až těsně před podáváním. Kapří bún cá pro mne má díky kombinaci kopru a citrónu, křupavé smažené ryby, nudlí a vývaru neodolatelnou chuť.

Bistro Bún cá

Nejlepší bún cá podle mne dělají v bistru Bún Cá Hải Phòng. Jedna vrchovatá miska polévky společně s miskou salátu zde vyjde na 160 Kč. Zejména v době oběda je bistro zaplněné do posledního místa, ale hosté se rychle střídají a čekání na volnou židli tak netrvá dlouho.

Pokud jste při svých toulkách pražskou tržnicí Sapa ještě kapří bún cá neochutnali, dejte mu šanci. Věřím, že se na něj budete rádi vracet. Stejně jako já.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *