Další zajímavou polévkou, kterou lze na toulkách pražskou Sapou ochutnat, je bún riêu cua, neboli nudlová polévka s krabím masem. Vím jen o bistru Sành Quán, kde toto polévku připravují, ale je možné, že jich objevíte více.

Základem polévky bún riêu cua je vývar ze sladkovodních krabů a rajčat, doplněný spoustou koření a bylinek. Já si tentokráte dal „maxi“ verzi, v které jsou kromě krabího masa a smaženého tofu i tenké plátky hovězího masa a šneci. K polévce mi přinesli i misku nakrájeného salátu a bylinek. V tomto bistru mají na stole skleničky domácího chilli, které skutečně hodně, hodně pálí. S trošku chilli a čerstvě vymačkanou citronovou šťávou je polévka příjemně osvěžující a má správný říz. Porce vyjde na 190 Kč.

V bistru Sành Quán si můžete dát i další netradiční pokrm – rýžové nudle se smaženým tofu, bůčkem, plněnými vepřovými střevy, masem chả cốm a zeleninou a bylinkami. Porce vyjde na 250 Kč a pokud chcete zkusit něco neobvyklého, tak tento tip je přesně pro vás.

Bistro Sành Quán najdete na okraji Sapy blízko budhistického chrámu a mého dalšího oblíbeného podniku Chè Sài Gòn, který má v nabídce vietnamské dezerty chè.
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: