Bún riêu cua aneb polévka s krabím masem


Další zajímavou polévkou, kterou lze na toulkách pražskou Sapou ochutnat, je bún riêu cua, neboli nudlová polévka s krabím masem. Vím jen o bistru Sành Quán, kde toto polévku připravují, ale je možné, že jich objevíte více.

Bún riêu cua aneb polévka s krabím masem
Bún riêu cua aneb polévka s krabím masem

Základem polévky bún riêu cua je vývar ze sladkovodních krabů a rajčat, doplněný spoustou koření a bylinek. Já si tentokráte dal „maxi“ verzi, v které jsou kromě krabího masa a smaženého tofu i tenké plátky hovězího masa a šneci. K polévce mi přinesli i misku nakrájeného salátu a bylinek. V tomto bistru mají na stole skleničky domácího chilli, které skutečně hodně, hodně pálí. S trošku chilli a čerstvě vymačkanou citronovou šťávou je polévka příjemně osvěžující a má správný říz. Porce vyjde na 190 Kč.

Rýžové nudle se smaženým tofu, bůčkem, plněnými vepřovými střevy, masem chả cốm a zeleninou a bylinkami
Rýžové nudle se smaženým tofu, bůčkem, plněnými vepřovými střevy, masem chả cốm a zeleninou a bylinkami

V bistru Sành Quán si můžete dát i další netradiční pokrm – rýžové nudle se smaženým tofu, bůčkem, plněnými vepřovými střevy, masem chả cốm a zeleninou a bylinkami. Porce vyjde na 250 Kč a pokud chcete zkusit něco neobvyklého, tak tento tip je přesně pro vás.

Vstup do restaurace Sành Quán
Vstup do restaurace Sành Quán

Bistro Sành Quán najdete na okraji Sapy blízko budhistického chrámu a mého dalšího oblíbeného podniku Chè Sài Gòn, který má v nabídce vietnamské dezerty chè.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: