Bánh cuốn: rýžové rolky


Při návštěvě pražské Sapy jen zřídkakdy vynechám možnost dát si rýžové rolky bánh cuốn. Jedná se o rolky z velmi tenkého rýžového těsta plněného mletým vepřovým masem a houbami, doplněného několika kousky vietnamské vepřové klobásky chả lụa, čerstvými bylinkami a miskou teplé omáčky, do které se rolky namáčí. Rolky jsou zasypány smaženou cibulkou.

Rýžové rolky bánh cuốn
Rýžové rolky bánh cuốn

Vietnamci toto jídlo nejčastěji konzumují ke snídani, je zde velmi populární. V Sapě si jej však můžete vychutnat po celý den. Já už přes deset let chodím do malého bistra, kam musíte poměrně netradičně vystoupat po zelených schodech do prvního patra, vchod je na fotografii níže. Toto bistro se specializuje pouze na rýžové rolky, v nabídce nic jiného nemají. To však nevadí, rolky dělají bezchybné. Obsluha je expresní, jídlo před vás přistane do několika minut od objednání.

Vstup do bistra Phuong Phuong
Vstup do bistra Phuong Phuong

Jedna porce stojí 160 Kč. Jako předkrm se z ní bez problémů najedí dva lidé, bistro s tím počítá a pokud si jídlo objednáte ve dvou, automaticky přidá další mističku s omáčkou, aby každý strávník měl tu svou. Rolky je možné si vzít i s sebou. Pokud jste zatím rýžové rolky bánh cuốn nezkusili, určitě to napravte a toto pro nás netradiční jídlo vyzkoušejte.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: