Bol renversé aneb obrácená miska

Bol renversé je další ze specialit mauricijské kuchyně, jedná se o jídlo i s trochou kuchařské show. Na stůl vám totiž přinesou talíř, na kterém je „jen“ miska obrácená dnem vzhůru.

Bol renversé - před otevřením
Bol renversé – před otevřením

Okamžitě po položení na stůl však číšník misku sám šikovně obrátí, vše je horké a host by se mohl o misku snadno spálit.

Bol renversé - zvedání misky
Bol renversé – zvedání misky

Na talíři se nejdříve objeví vrstva omáčky následovaná rýží, orestovanou zeleninou, masem (můžete si vybrat mezi kuřecím, hovězím nebo krevetami) a volským okem na úplném vrcholku.

Bol renversé - zvedání misky
Bol renversé – zvedání misky

Bol renversé je pro mne mimořádně chutné jídlo, mauricijská kuchyně je totiž poměrně hodně sacharidová a v tomto pokrmu je větší množství masa a ani se nejedná o smažené jídlo. Jedna porce bol renversé s kuřecím masem, spoustou zeleniny a volským okem vyšla v bistru Nam Wah Snack na 170 MUR, tedy cca 90 Kč.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

✓ Můj osobní tip na ubytování na Mauriciu
100 % doporučuji hotel Seastar ve Flic en Flac kousek od krásné pláže. Hotel je nový, snídaně jsou skvělé a na střešní terase máte k dispozici úžasnou vířivku skoro vždy jen pro sebe! Naposled jsem zde bydlel v prosinci 2022 a opět se sem vrátím.