Bol renversé aneb obrácená miska

Bol renversé je další ze specialit mauricijské kuchyně, jedná se o jídlo i s trochou kuchařské show. Na stůl vám totiž přinesou talíř, na kterém je „jen“ miska obrácená dnem vzhůru.
Bol renversé - před otevřením

Okamžitě po položení na stůl však číšník misku sám šikovně obrátí, vše je horké a host by se mohl o misku snadno spálit.

Bol renversé - zvedání misky

Na talíři se nejdříve objeví vrstva omáčky následovaná rýží, orestovanou zeleninou, masem (můžete si vybrat mezi kuřecím, hovězím nebo krevetami) a volským okem na úplném vrcholku.

Bol renversé - zvedání misky

Bol renversé je pro mne mimořádně chutné jídlo, mauricijská kuchyně je totiž poměrně hodně sacharidová a v tomto pokrmu je větší množství masa a ani se nejedná o smažené jídlo. Jedna porce bol renversé s kuřecím masem, spoustou zeleniny a volským okem vyšla v bistru Nam Wah Snack na 170 MUR, tedy cca 90 Kč.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *