Bol renversé je další ze specialit mauricijské kuchyně, jedná se o jídlo i s trochou kuchařské show. Na stůl vám totiž přinesou talíř, na kterém je „jen“ miska obrácená dnem vzhůru.
Okamžitě po položení na stůl však číšník misku sám šikovně obrátí, vše je horké a host by se mohl o misku snadno spálit.
Na talíři se nejdříve objeví vrstva omáčky následovaná rýží, orestovanou zeleninou, masem (můžete si vybrat mezi kuřecím, hovězím nebo krevetami) a volským okem na úplném vrcholku.
Bol renversé je pro mne mimořádně chutné jídlo, mauricijská kuchyně je totiž poměrně hodně sacharidová a v tomto pokrmu je větší množství masa a ani se nejedná o smažené jídlo. Jedna porce bol renversé s kuřecím masem, spoustou zeleniny a volským okem vyšla v bistru Nam Wah Snack na 170 MUR, tedy cca 90 Kč.
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: