Bol renversé: obrácená miska

Bol renversé je další ze specialit mauricijské kuchyně, jedná se o jídlo i s trochou kuchařské show. Na stůl vám totiž přinesou talíř, na kterém je „jen“ miska obrácená dnem vzhůru.

Bol renversé - před otevřením
Bol renversé – před otevřením

Okamžitě po položení na stůl však číšník misku sám šikovně obrátí, vše je horké a host by se mohl o misku snadno spálit.

Bol renversé - zvedání misky
Bol renversé – zvedání misky

Na talíři se nejdříve objeví vrstva omáčky následovaná rýží, orestovanou zeleninou, masem (můžete si vybrat mezi kuřecím, hovězím nebo krevetami) a volským okem na úplném vrcholku.

Bol renversé - zvedání misky
Bol renversé – zvedání misky

Bol renversé je pro mne mimořádně chutné jídlo, mauricijská kuchyně je totiž poměrně hodně sacharidová a v tomto pokrmu je větší množství masa a ani se nejedná o smažené jídlo. Jedna porce bol renversé s kuřecím masem, spoustou zeleniny a volským okem vyšla v bistru Nam Wah Snack na 170 MUR, tedy cca 90 Kč.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

❤️ Ochutnejte to nejlepší z Mauricia! Přihlaste se k mému newsletteru a já vám zdarma pošlu vše, co potřebujete vědět, abyste mohli v Mauriciu objevit a vychutnat si autentické místní speciality.