Creole Shack je malá rodinná restaurace v městečku Flic en Flac. Paní majitelka a hlavní kuchařka v jedné osobě každý den vymyslí a servíruje promyšlené tříchodové obědové menu. Menu není předem známo, restaurace nemá web, dozvíte se jej až na místě.
V den, kdy jsem restauraci navštívil, se jako předkrm servírovaly typické mauricijské jednohubky s názvem gâteaux piments. Na Mauriciu jsem je ochutnal mnohokrát a tyto byly nejlepší, s výraznou chutí citrónové trávy, čerstvě usmažené. Pro zájemce je možné přidat i pálivou chilli pastu.
U hlavního chodu bylo možné vybrat si ze dvou variant. My jsme vyzkoušeli obě dvě. Na krásně naservírovaném podnosu nám přinesli čočkovou polévku s koriandrem, křehké kousky kuřecího kari, basmati rýži, zeleninový salát, kokosové čatní, nakládané mango a salát z mladé papáji.
Druhá varianta obsahovala neloupané krevety v červené kari omáčce s koriandrem. Krevety byly dokonale připravené.
Jako dezert se podávala kokosová zmrzlina s mangem. V zmrzlině byly znát jemné kousky čerstvého kokosu, byla vynikající a v horku osvěžující.
Restaurace je malá, uvnitř je jen několik stolů. Doporučuji rezervaci míst předem přes Whatsapp, majitelka komunikuje rychle a bez problémů v angličtině. Tříchodové menu s kuřecím masem vyšlo na 725 MUR, tj. cca 370 Kč. Menu s krevetami stálo 800 MUR, tj. cca 400 Kč.
Pokud chcete vyzkoušet výtečnou mauricijskou kuchyni s elegantním servírováním, zkuste navštívit právě Creole Shack.
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: