Rasgulla aneb smažené kuličky nasladko


Rasgulla jsou kuličky z těsta, které obsahuje vysoké procento sušeného mléka a mléko se do něj přidává také při zapracovávání mouky. Těsto je tak hodně vzdáleně podobné těstu na tvarohové knedlíky, mléko je v něm hodně znát. Rasgulla původně pochází z Indie, ale na Mauriciu se příprava liší. Syrové kuličky se zde nevaří přímo v cukrovém nálevu, ale nejprve se dozlatova usmaží a teprve poté se namáčí do nálevu z cukru a koření.

Rasgulla aneb smažené kuličky nasladko

Já nemám příliš rád dezerty ze smaženého těsta, které se namočí do cukrového sirupu, přijde mi to jako jíst jen cukr a tuk. Rasgulla je ale jiná. Díky vysokému obsahu mléka mi připomíná spíše smažené tvarohové kuličky a tvaroh já mám hodně rád. Jednoduchý recept pro případné zájemce je zde:

Pokud máte rádi smažené sladkosti a mléko nebo tvaroh, zkuste kuličky rasgulla ochutnat. Třeba na smažené těsto napuštěné cukrovým sirupem změníte názor jako já.

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *