Už jako malé dítě jsem měl rád vanilkový nebo čokoládový pudink. Rád jsem jej jedl ještě teplý a tekutý. Tekutému pudinku je vzdáleně podobná i mauricijská pochoutka s názvem Sagoo au Lait. Dezert se připravuje z mléka (může být i kokosové), kondenzovaného mléka, tapiokových perel a koření.

Dezert je možné snadno připravit i u nás, tapiokové perly jsou k dostání například v tržnici Sapa nebo v jiných asijských potravinách. Recept společně s postupem najdete na videu (je možné si zapnout titulky automaticky překládané do češtiny):
Pokud na Sagoo au Lait nenarazíte v restauraci, pak je možné koupit si ho i v supermarketu, jedna lahvička vyjde na 30 MUR, tj. cca 15 Kč. Pokud máte rádi dezerty podobné pudinku, určitě Sagoo au Lait vyzkoušejte.
Dobrou chuť!
Tip na ubytování na Mauriciu
100 % doporučuji hotel Seastar ve Flic en Flac kousek od krásné pláže. Hotel je nový, snídaně jsou skvělé a na střešní terase máte k dispozici úžasnou vířivku skoro vždy jen pro sebe! Naposled jsem zde bydlel v prosinci 2022 a opět se sem vrátím.