Sagoo au Lait aneb sladké mléko s tapiokou


Už jako malé dítě jsem měl rád vanilkový nebo čokoládový pudink. Rád jsem jej jedl ještě teplý a tekutý. Tekutému pudinku je vzdáleně podobná  i mauricijská pochoutka s názvem Sagoo au Lait. Dezert se připravuje z mléka (může být i kokosové), kondenzovaného mléka, tapiokových perel a koření.

Sagoo au Lait aneb sladké mléko s tapiokou

Dezert je možné snadno připravit i u nás, tapiokové perly jsou k dostání například v tržnici Sapa nebo v jiných asijských potravinách. Recept společně s postupem najdete na videu (je možné si zapnout titulky automaticky překládané do češtiny):

Pokud na Sagoo au Lait nenarazíte v restauraci, pak je možné koupit si ho i v supermarketu, jedna lahvička vyjde na 30 MUR, tj. cca 15 Kč. Pokud máte rádi dezerty podobné pudinku, určitě Sagoo au Lait vyzkoušejte.

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *