Nejlepší bún chả v Praze


Bún chả. Vepřový bůček grilovaný na dřevěném uhlí, rýžové nudle a bylinky doplněné teplou sladko-kyselou rybí omáčkou. V Česku jedno z nejznámějších jídel vietnamské kuchyně. Jedno z mých nejoblíbenějších.

Nejlepší bún chả v Praze

Pravidelně vyrážím jednou za několik měsíců do tržnice Sapa v pražské Libuši doplnit zásoby vietnamských surovin do Tamda Foods. Nikdy ale neodolám nabídce místních malých restaurací a bister, provozovaných často ve velmi improvizovaných a pro Čechy netradičních podmínkách. A bún chả je podle mne nejlepší právě v restauraci Hải Hà. Maso zde grilují přímo před restaurací na otevřeném grilu, vůně kouře a bůčku je cítit již z dálky.

Grill na bún chả

S personálem uvnitř se jde domluvit bez problémů česky, obsluha je rychlá. Bistro bývá velmi často zaplněno do posledního místa, zejména v době obědů. Vyplatí se však počkat, fronta mizí celkem rychle. A při čekání můžete navíc sledovat přípravu masa na venkovním grilu.

Vývěsní štít restaurace Hải Hà

Orientace mezi restauracemi v Sapě může být trochu složitá, uličky vedoucí mezi halami nejsou nijak značené a člověk se může snadno ztratit. Ale po chvíli hledání lze vše najít. Pomoci může i vývěsní štít, podle kterého bistro rozeznáte od ostatních zcela spolehlivě. Zdejší bún chả vám hledání a případně i čekání spolehlivě vynahradí. Cena? 140 Kč za porci.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.