Teokon farci aneb plněné tofu


Teokon farci je hezká ukázka prolnutí mnoha kuchyní na Mauriciu. Teokon je kreolský název pro tofu, farci je pak francouzský název pro „plněný“.  Na plněné tofu narazíte často v restauracích, kde si je hosté dávají jako rychlý předkrm před tím, než jim připraví hlavní chod.

Teokon farci aneb plněné tofu

Základními surovinami pro přípravu je tofu a směs z jemně mletého rybího masa, sušených krevet a zeleniny. Trojhránek tofu se potře připravenou směsí a tepelně se upraví na páře. Tento způsob úpravy mu zajistí nadýchanost a lehkost. Tofu se zalévá čirým kuřecím vývarem, tím samým, který se používá na mauricijské knedlíčky nebo vařené nudle. Před podáváním se ještě posype čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.

Teokon farci aneb plněné tofu

Jedna porce teokon farci vyšla v bistru Nam Wah Snack na 38 MUR, tedy cca 20 Kč. Pokud máte rádi tofu, pak toto jídlo doporučuji k vyzkoušení. Jedná se o velmi lehký a chuťově zajímavý předkrm, který bych si rád dal i doma.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *