Restaurace Na Kopci, Praha

Déšť a pošmourné podzimní počasí, další koronavirová vlna na dohled. Chuť na něco dobrého, “než to zase zavřou”. Volba padla na restauraci Na Kopci a její degustační menu.

Restaurace Na Kopci se nachází v klidné části pražského Smíchova. Vzpomínám si, že jsem ji poprvé navštívil možná před deseti lety. Kromě skvělého jídla mi utkvěl v paměti její interiér, zdi byly vyzdobeny tapetami s fotografiemi majitele a šéfkuchaře – od dětství až po dospělost – a často to jsou fotografie velmi zajímavé. Tato výzdoba zůstala zachována i nyní. Restaurace působí i díky tomu příjemně rodinně a útulně.

Amouse bouche - krůta s paprikovou omáčkou

Prakticky okamžitě po usazení a objednávce čtyřchodového degustačního menu s vinným párováním přistál na náš stůl amouse bouche – krůta s paprikovou omáčkou.

Zvěřinová paštika se zeleninou nakládanou v sherry octě a brusinkovým glazé

Zvěřinová paštika se zeleninou nakládanou v sherry octě a brusinkovým glazé.

Hříbkový krém s raviolou plněnou vepřovými líčky a špenátem

Hříbkový krém s raviolou plněnou vepřovými líčky a špenátem. Neuvěřitelně lehká a nadýchaná polévka, silná chuť hub. Nadšení.

Tatarák "Na Kopci"

V restauraci je neuvěřitelně populární jejich tatarák s hranolkami. Při rozhovoru s obsluhou jsem se zmínil o mých dávných návštěvách a o tom, jak moc nám tehdy jídlo (včetně tataráku) chutnalo. Pozornost podniku, kdy nám jako mezichod přistála na stole degustační porce tataráku, tak byla velmi milá. A ano, tatarák je skutečně stále skvělý.

Selečí bok s vídeňskou cibulkou, omáčkou z černého piva, bramborovým pyré s foie gras a růžičkovou kapustou

Selečí bok s vídeňskou cibulkou, omáčkou z černého piva, bramborovým pyré s foie gras a růžičkovou kapustou jako hlavní chod. Naprosto dokonalé provedení, lahůdka. V rámci degustačního menu by porce mohla být i menší, nezvládli jsme ji sníst najednou a v průběhu jídla jsme již potřebovali kratší pauzu.

Tvarohové knedlíky s nugátem, horkými borůvkami a skořicovým mascarpone

Tvarohové knedlíky s nugátem, horkými borůvkami a skořicovým mascarpone byly důvodem, proč jsme zvolili právě tuto restauraci. A oprávněným. Všechny složky dezertu se krásně doplňovaly. Excelentní dezert, na který bychom chtěli opět zajít.

Čtyřchodové degustační menu se prodává za 825 Kč, vinné párování se čtyřmi sklenkami moravského vína je poté k dokoupení za 600 Kč. Restaurace Na Kopci je již dlouhá léta držitelem ocenění Bib Michelin – mimořádný poměr cena/výkon. Za mne zcela oprávněně. Z restaurace jsme odcházeli přejezení, ale spokojení. Zima mohla začít.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit: