Bistro Ansámbl, Praha

Bistro Ansámbl, které se zaměřuje na moderní francouzsko – českou kuchyni, pro mne pravděpodobně bude objevem roku 2022. V průběhu jednoho měsíce jsem restauraci navštívil již dvakrát a pokaždé bylo servírováno chuťově perfektní jídlo na špičkové úrovni.

Bistro  sídlí v Krymské ulici v pražských Vršovicích, otevřelo teprve na konci roku 2021. Šéfkuchař Martin Charvát už stihl získat zkušenosti ve světě prestižních restaurací – například v britské Le Cochon Aveugle, dva měsíce strávil na stáži v dánské restauraci Noma s třemi michelinskými hvězdami a rok a půl pak v pražské restauraci La Degustation s jednou michelinskou hvězdou. Nový podnik poté otevřel ve spolupráci s pivovarem BadFlash.

Smažené brambory, pěna ze sýru Old Amsterdam, bramborová sláma

Smažené brambory, pěna ze sýru Old Amsterdam a bramborová sláma jako předkrm naladí chuťové pohárky na přicházející gurmánský zážitek. Při každé z návštěv musel tento předkrm za 159 Kč na stůl. A zřejmě si jej objednáme i příště.

Marinovaný a nakládaný šumavský pstruh, fenykl a křenová majonéza
Marinovaný a nakládaný šumavský pstruh, fenykl a křenová majonéza za 179 Kč jako další z předkrmů. Nádherná prezentace na talíři, lehké a chutné jídlo.

Linguini s kedlubnou a bílým chřestem, parmezán

Linguini s kedlubnou a bílým chřestem, parmezán za 179 Kč přichází na stůl jako jeden z hlavních chodů. Vegetariánské jídlo, těstoviny připravené perfektně na skus a hlavně dokonalá a zajímavá chuť.

Vepřový řízek, brambory grenaille v máslové emulzi

Jako další hlavní chod jsme zvolili vepřový řízek s bramborami grenaille v máslové emulzi. Hosté z Anglie z něj byli nadšení, hodně se ale zamlouval i nám. Z talíře zmizel okamžitě. Cena? 239 Kč.

Zmrzlina z piva Torpid Mind s višněmi v griotce, brownies, mandle

Zmrzlina z piva Torpid Mind s višněmi v griotce, brownies, mandle. Luxus. Dokonalá kombinace chutí. Skvělá sladká tečka, tento typ dezertů se zmrzlinou mám velmi v oblibě.

Kořeněná smetanová zmrzlina, dušená jablka a jablečná povidla

Kořeněná smetanová zmrzlina, dušená jablka a jablečná povidla jako dezert při další návštěvě. Oba dezerty ve večerním menu za 99 Kč.

Interiér bistra Ansámbl

Interiér bistra je moderně a příjemně zařízen, telefonická rezervace proběhla bez problémů, avšak můžete zkusit přijít i bez ní. V bistru jsme pokaždé seděli ve spodním patře, do horního jsme zatím nenakoukli.

Menu Ansámbl

Na celém bistru je znát příjemné zaměření na detail, ať je to už tímto hezky vyvedeným menu nebo stylovými zástěrami s logem. Personál je příjemný a ochotný, rád poradí.

Pokud byste měli v roce 2022 zajít jen do jediného nového podniku, doporučuji, aby to bylo právě bistro Ansámbl. Užijte si návštěvu!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.