Čínská restaurace Chi Xiao Mian je nový, slibný podnik na pražských Vinohradech. Nečekejte však další bistro, které má v nabídce „kuře ve sladkokyselé omáčce“ nebo „smažené nudle tří chutí“. Chi Xiao Mian se zaměřuje na autentická jídla z čínské provincie Čchung-čching (Chongqing). Ta je známá svou pikantní a výraznou kuchyní. Mnoho lidí považuje provincii za domov jednoho z nejznámějších stylů čínského vaření, sečuánskou kuchyni.

Jako amuse bouche jsme dostali nudličky křehké nakládané zeleniny, které byly mírně pikantní. Přijemný start.

Z předkrmů jsme vybrali salát z okurek a česneku s chilli/česnekovou omáčkou za 89 Kč. Salát byl osvěžující , okurka příjemě křupala.

Jako další předkrm jsme zvolili jídlo s tajemným názvem „Misty Egg“. Jednalo se o dušené vaječné želé s krevetami a vepřovým masem. Předkrm stál 129 Kč.

Hlavní chod „Hot Pork“ obsahoval mleté vepřové, kuřecí vývar, vaječné nudle, sezónní zeleninu, červené chili a hořčičný list Chongqing. To vše za 249 Kč. Perfektní kombinace chutí.

Já si za hlavní chod zvolil „Yellow Strips“, což bylo opět mleté vepřové, tentokráte doplněné žlutým hráškem, zeleninou, červeným chili a hořčičným listem Chongqing za 269 Kč. Pokud jsem pochvaloval předchozí hlavní chod, u tohoto jsem byl nadšený. Kombinace žlutého hrášku s mletým masem v silném vývaru s nudlemi byla skvělá.

Krevetové knedlíčky připravované v páře za 209 Kč.

K pití jsme objednali konvičku zeleného čaje za 89 Kč a ovocné limonády.

Restauraci jsme navštívili během zkušebního provozu, žádné problémy kromě mírně obtížnější domluvy v češtině s personálem jsem ale nezaznamenal. Obsluha byla rychlá, jídlo skvěle dochucené. Přestože někteří označují jídla z provincie Čchung-čching za jedny z nejpálivějších na světě, oba dva hlavní pokrmy mi nepřipadly extrémně pálivé.
Pokud chcete ochutnat autentickou čínskou kuchyni, restaurace Chi Xiao Mian pro to může být tím pravým místem.
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: