Restaurace Beraria Veche, Jasy

Restaurace Beraria Veche (v překladu “Starý Pivovar”) patřila společně s restaurací Rustic mezi dva podniky, do kterých jsem v rumunském Jasy chtěl určitě zajít. V Beraria Veche byla volba jídla od počátku jasná. “Mici”, typické rumunské jídlo, jsou malé klobásky bez střívka vyrobené z mletého vepřového a jehněčího masa a připravené na grilu.

Legenda praví, že mici (nebo také mititei) vznikly na konci 19. století náhodou – jednomu kuchaři prostě došly střívka na klobásky. Zkusil tak dát na gril pouze náplň klobásky a nové jídlo si rychle získalo velkou popularitu.

Rumunské mici

Na doporučení personálu jsem jako přílohu k mici zvolil bramborovou kaši stoemp se slaninou, nakládanou červenou řepu s křenem a ugrilované mici bylo možné dochutit i horčicí v malé misce. Kombinace to byla skvělá.

Palačinka s čokoládovou náplní

Jako dezert jsem vybral čerstvě připravenou palačinku s čokoládovou náplní.

Exteriér restaurace

Shodli jsme se, že toto první jídlo, které bylo zároveň nejlevnější (kompletní obědové menu vyšlo na 115 Kč), bylo také tím nejlepším, co jsme v Jasy ochutnali. Chuť grilovaného mici byla nepřekonatelná.

Beraria Veche má pro své hosty připravenou v letních měsících rozlehlou a příjemnou zahrádku. S obsluhou bylo možné se bez problémů domluvit anglicky, servis byl rychlý a jídlo dobré tak, že jsme se do restaurace ještě jednou vrátili. Pokud budete v Jasy, pak návštěvu Beraria Veche jednoznačně doporučuji.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.