Restaurace Rustic, Jasy

Přiznám se k tomu, že Rumunsko je pro mne i po letech od první návštěvy stále malý gastronomický oříšek. Rumunská kuchyně je na mne často příliš těžká a přestože mne láká ochutnat národní pokrmy jako jsou třeba tochitură moldovenească (dušené maso s kukuřičnou kaší, strouhaným sýrem a volským okem) nebo sarmale (zelné nebo vinné listy plněné směsí masa a rýže), není to něco, co bych si rád dopřával každý den.

Jako zjevení pak pro mne v Jasy působila hotelová restaurace Rustic, která se snaží tyto tradiční pokrmy připravovat moderně a také je i elegantně servírovat. V Rusticu jsem ochutnal několik jídel a všechny byly skvělé.

Uzená vepřová žebírka s venkovskými bramborami
Uzená vepřová žebírka s venkovskými bramborami

Uzená vepřová žebírka s venkovskými bramborami, smetanou a koprem za cca 250 Kč. Vynikající, tradiční venkovský pokrm, přesto v rámci možností moderně servírovaný. Maso bylo křehké, šťavnaté a šlo velmi dobře od kosti.

Kuchyně restaurace Rustic
Kuchyně restaurace Rustic

Restaurace Rustic je na okraji města a je tak třeba se k ní dopravit autem nebo levným taxíkem, za návštěvu (a případnou zajížďku) ale rozhodně stojí. S obsluhou se bez problémů domluvíte anglicky, servis je rychlý, ceny skvělé a pokud do restaurace zavítáte za hezkého počasí, pak posezení na zahrádce je i velmi příjemné.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: