Restaurace Mlýnec, Praha (3)


Chladný a nevlídný leden mne vždy láká k větší intenzitě návštěv mých oblíbených restaurací. Cílem úterního oběda se tak stala má oblíbená restaurace Mlýnec, která v pracovní dny okolo poledne servíruje nejen své stálé menu, ale i obědové menu, které je každý týden jiné.
Kroketa z trhaného brisketu, s nakládanou zeleninou, dýní, kari pastou a koprem
Jako předkrm se podávala kroketa z trhaného brisketu (hovězí hrudí), s nakládanou zeleninou, dýní, kari pastou a koprem. Nádherná prezentace na talíři jen podtrhovala vynikající chuť šťavnaté krokety, kterou doplňovala kyselá chuť pickles. Skvěle dochucené jídlo, které bych si moc rád dal znovu.

Grilovaný candát s mátovou quinou

Jako hlavní chod se podával grilovaný candát s quinou, která byla ochucená mátou a ozdobená kadeřávkem a arašídy.  Ryba byla křehká a skvěle připravená, samozřejmě zcela bez kostí. Quinoa byla chucená způsobem, který mi připomněl Londýn, v kterém jsem už tak dlouho nebyl a v kterém se prolínají různé, i exotické kuchyně. Food styling, kdy je jídlo jen na jedné straně talíře, patří mezi mé oblíbené a pokrmu moc slušel.

Mlýnec od mé poslední návštěvy zdražil, dvouchodové obědové menu zde vyjde na 595 Kč, tříchodové menu pak na 695 Kč. Pokud si ale k ceně jídla připočtete i neuvěřitelný výhled na Karlův most, příjemný personál a hezké prostředí, stále se podle mne jedná o dobrou nabídku.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *