Restaurace Dejvická 34 mne vždy dokáže na chvíli přenést do mé milované Itálie. A protože od mého návratu z Matery uplynul už skoro měsíc, vydal jsem se oživit některé své vzpomínky právě sem. Dejvická 34 každý pracovní den servíruje mimo své stálé nabídky i obědové menu a tento týden pro mne bylo neodolatelně lákavé.

Jako předkrm se podával pálený losos s rebarborovým velouté, esencí z Gin Mare a čerstvými jahodami. Losos byl jen lehounce osmahnutý na povrchu, omáčka z rebarbory a jahody tvořily skvělou kombinaci. Jídlo nejenže skvěle chutnalo, ale bylo i nádherné na pohled.

Jako hlavní chod jsem zvolil mořského ďasa s rajčatovým kroupetem. Mořský ďas byl připravený na způsob saltimboccy. Výraznější kombinace s šalvějí a sušenou šunkou byla dokonalá. Smetanové kroupoto se k rybě skvěle hodilo, kousky rajčat byly v jídle příjemně osvěžující. Italské rizoto miluji a tato jeho česká varianta v podání Dejvické 34 byla prostě skvělá.

Jako dezert se servíroval hořký čokoládový mousse se švestkovým kompotem a amarettem. Čokoládová pěna byla ukryta uprostřed věnečku z tenké vrstvy čokolády, švestkový kompot byl pod věnečkem. Vizuálně nádherný dezert s dokonalou chutí.

Restaurace v listopadu 2021 obdržela ocenění Michelin Bib – mimořádný poměr cena/výkon a patří mezi oblíbené michelinské restaurace v Praze se zaměřením na italskou kuchyni. Tříchodové obědové menu zde lze pořídit za 699 kč, hlavní chod a dezert vyjde na 599 Kč, samostatný hlavní chod poté na 479 Kč. Přestože restaurace oproti mé minulé návštěvě obědové menu zdražila, výkon se podle mne zvýšil ještě více a já jsem byl z návštěvy doslova nadšený.
Pohlreichův souboj restaurací
Dejvická 34 je účastníkem mimořádně kvalitně obsazené televizní show Pohlreichův souboj restaurací. Restauraci jsem navštívil jeden den před odvysíláním druhého dílu, ve kterém se utkala s italskou restaurací Di Nuovo (a zvítězila – doplněno 15.3.2023).
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: