Restaurace Dejvická 34, Praha


Restaurace Dejvická 34 by Tomáš Černý se zaměřuje na italskou kuchyni. Spolumajitel a šéfkuchař Tomáš Černý s ní má bohaté zkušenosti. Ve svém podniku se pohybuje nejen v kuchyni, ale často i mezi hosty. Během naší návštěvy se o nás staral právě on. A nic ze slov o jeho temperamentu a nadšení pro vaření nelže. Dokázal náš zážitek velmi příjemným způsobem povznést na další úroveň.

Smažené olivy Ascolana plněné telecím masem s česnekovou majonézou

Jako předkrm se podávaly smažené olivy Ascolana plněné telecím masem s česnekovou majonézou.

Název Ascolana označuje jak typ velké olivy, tak typ jídla, který se z něj s oblibou připravuje.  Poprvé se tyto olivy začaly plnit zbytky masa a smažit již okolo roku 1800, v Itálii se jedná o velmi oblíbený druh předkrmu. Americká food kritička Mimi Sheraton jej dokonce zařadila do své knihy “1000 potravin, které musíte ochutnat před tím, než zemřete”. V Dejvické 34 jsem je ochutnal poprvé a byly perfektní. Servírování na papíře, které odkazovalo ke kornoutu, v kterém se často podávají, se mi líbilo. Rád si je dám znovu.

Spaghetti s rajčaty, chobotnicí a olivami Taggiasca

Spaghetti s rajčaty, chobotnicí a olivami Taggiasca jako hlavní chod. Chobotnice byla měkká až křehká a kombinace s olivami skvělá. Olivy Taggiasca jsou druh malých tmavých změklých oliv naložených v olivovém oleji.

Šiška plněná moussem z bílé čokolády s rebarborovým kompotem a křupavou mléčnou čokoládou

Šiška plněná moussem z bílé čokolády s rebarborovým kompotem a křupavou mléčnou čokoládou jako sladká tečka na závěr. Spíše než o šišku se jednalo o polokouli z mléčné čokolády plněnou nadýchanou, ale hutnou pěnou z čokolády bílé. V kombinaci s rebarborou a čerstvými jahodami velmi příjemný dezert.

Obědové menu jsme doplnili růžovým šumivým vínem Franciacorta, EDIZIONE, Rosé Milessimato, DOCG z italského vinařství Barone Pizzini, které se zaměřuje na vysoce kvalitní šumivá vína. Vinařství se v posledních letech řadí mezi absolutní špičku v oblasti šumivých vín – a to nejen vzhledem k posbíraným oceněním. Veškerá produkce je organická, vinařství je energeticky soběstačné  a výroba je gravitační, tj. technologicky uspořádané tak, že zpracování a doprava hroznů a moštu probíhá pomocí zemské gravitace, bez čerpadel, vždy směrem dolů. Pro speciální příležitost bylo toto víno v chuti s náznakem malin, rybízu a borůvek skvělá volba.

Pohled do kuchyně z chef's table

Restaurace má pro hosty připraven “chef’s table” – stůl, odkud máte vynikající přehled o všem, co se v kuchyni děje. V době obědové nebo večerní špičky tak máte příležitost sledovat doslova koncert kuchařů, kteří jsou skvěle sehraní. K chef’s table se vejde až pět lidí a protože je umístěn odděleně od dalších stolů, je zde zajištěna větší míra soukromí.

Interiér restaurace Dejvická 34

Interiér restaurace Dejvická 34 je zařízen v středomořském stylu, v létě je otevřená zahrádka, vnitřní prostory na úrovni ulice pak doplňují i prostory v suterénu.

Zahrádka restaurace Dejvická 34

Restaurace v listopadu 2021 obdržela ocenění Michelin Bib – mimořádný poměr cena/výkon. Tříchodové obědové menu zde lze pořídit za 495 kč, dva chody (předkrm a hlavní chod nebo hlavní chod a dezert) vyjdou na 395 Kč, samostatný hlavní chod poté na 295 Kč. Pokud máte chuť na špičkovou italskou kuchyni, určitě doporučuji návštěvu.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.