Restaurace V Zátiší, Praha

Velikonoční období bylo hezkou příležítostí vyrazit na jehněčí hody. Volba padla na tříchodové obědové menu restaurace V Zátiší. Restaurace spadá do skupiny Zátiší Group, kam patří také můj oblíbený Mlýnec. V době naší návštěvy byl u vedlejšího stolu majitel celé skupiny Sanjiv Suri, na kterého se stačilo pousmát, náznakem pozdravit a již nás také osobně vítal i přes to, že nás neznal. Velmi sympatický přístup.

Ravioly s ricottou a gorgonzolou, rajčatový dip, máslová emulze
Ravioly s ricottou a gorgonzolou, rajčatový dip, máslová emulze

Ravioly s ricottou a gorgonzolou, rajčatový dip, máslová emulze. Vynikající chuť a doslova závan Itálie v luxusním provedení. Nádherně naservírováno.

Jehněčí konfit, bramborová kaše, špenát, medvědí česnek
Jehněčí konfit, bramborová kaše, špenát, medvědí česnek

Jehněčí konfit, bramborová kaše, špenát, medvědí česnek jako hlavní chod se tematicky hodil k období Velikonoc. Konfitování je metoda velmi pomalé tepelné úpravy při nízkých teplotách. Maso je po této úpravě velmi křehké, chutné a doslova se rozpadá na vlákna. V tomto případě bylo maso na vlákna již rozebráno a znovu sestaveno do tvaru kostky. Velmi chutné jídlo.

Tapiokový puding, mango sorbet
Tapiokový puding, mango sorbet

Z tapiokového pudingu s mango sorbetem byl cítit vliv indické kuchyně, která v zázemí kuchyně částečně panuje díky působení indického kuchaře Rameshe Mamgaina. Dezert byl lehký, nadýchaný, chuťově skvělý.

Cenu 495 Kč za tříchodové menu a 395 Kč za dvouchodové menu považuji za mimořádný poměr cena/výkon.  Restaurace získala v roce 2022 doporučení Michelin a patří mezi cca 25 restaurací zařazených na český michelinský seznam.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: