Restaurace V Zátiší, Praha

Velikonoční období bylo hezkou příležítostí vyrazit na jehněčí hody. Volba padla na tříchodové obědové menu restaurace V Zátiší. Restaurace spadá do skupiny Zátiší Group, kam patří také můj oblíbený Mlýnec. V době naší návštěvy byl u vedlejšího stolu majitel celé skupiny Sanjiv Suri, na kterého se stačilo pousmát, náznakem pozdravit a již nás také osobně vítal i přes to, že nás neznal. Velmi sympatický přístup.

Ravioly s ricottou a gorgonzolou, rajčatový dip, máslová emulze

Ravioly s ricottou a gorgonzolou, rajčatový dip, máslová emulze. Vynikající chuť a doslova závan Itálie v luxusním provedení. Nádherně naservírováno.

Jehněčí konfit, bramborová kaše, špenát, medvědí česnek

Jehněčí konfit, bramborová kaše, špenát, medvědí česnek jako hlavní chod se tematicky hodil k období Velikonoc. Konfitování je metoda velmi pomalé tepelné úpravy při nízkých teplotách. Maso je po této úpravě velmi křehké, chutné a doslova se rozpadá na vlákna. V tomto případě bylo maso na vlákna již rozebráno a znovu sestaveno do tvaru kostky. Velmi chutné jídlo.

Tapiokový puding, mango sorbet

Z tapiokového pudingu s mango sorbetem byl cítit vliv indické kuchyně, která v zázemí kuchyně částečně panuje díky působení indického kuchaře Rameshe Mamgaina. Dezert byl lehký, nadýchaný, chuťově skvělý.

Cenu 495 Kč za tříchodové menu a 395 Kč za dvouchodové menu považuji za mimořádný poměr cena/výkon.  Restaurace získala v roce 2022 doporučení Michelin.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.