Restaurace V Zátiší nabízí nezvyklou, ale sympatickou kombinaci indické a české kuchyně. Šéfkuchařem je Igor Chramec, indickou oblast má na starost Ramesh Mamgain. Od pondělí do pátku je možné ochutnat obědové menu složené ze dvou nebo tří chodů. Zvolili jsme opět kompletní tříchodové menu.

Slané tvarohové kuličky, chřest, mandle a koprový olej olej jako předkrm. A absolutní nadšení ze skvělého jídla. Tvarohové kuličky byly doslova jako obláček, velmi nadýchané, vše na talíři dokonale chuťově sladěné. Za mne jeden z nejlepších předkrmů, jaký jsem kdy jedl. Jídlo, které bych si chtěl dát znovu.

Jako hlavní chod se servíroval pečený candát s tarhoňou, mladými česnekovými výhonky a silnou omáčkou. Bez chybičky, velmi chutné a lehké jídlo.

Pistáciové créme brûlée pak byla sladká tečka. Fascinoval mne tak malý detail, jakým byly drobounké kvítky mezi praženými pistáciemi.

Tříchodové menu se prodává za 495 Kč, dvouchodové za 395 Kč. Pokud vezmu v potaz ceny, za které se lze najíst v okolních restauracích v centru a kvalitu, kterou zde host dostane, tak mi tato nabídka přijde jako skvělá a nepřekonatelná.

Vnitřní prostory restaurace V Zátiší působí velmi elegantně, v pohodlných křeslech se člověk příjemně usadí a jen si vychutnává gastronomický zážitek. Restaurace získala v roce 2022 doporučení Michelin, patří tak mezi české michelinské restaurace, zároveň však nepůsobí nepatřičně „škrobeně“. Personál je velmi příjemný, rezervaci je možné jednoduše provést on-line. Pokud jste V Zátiší dosud nebyli, popřemýšlejte nad návštěvou. Nebudete zklamáni.
Dobrou chuť!
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: