Churros jsou tradiční španělské smažené pečivo. První specializované chocolaterie nabízející churros a horkou čokoládou se objevily v Madridu v 19. století. Dnes patří churros mezi světově nejznámější španělská jídla. Prodávají se v podnicích zvaných "churrería" a tradičně se podávají k snídani, zejména o víkendech a svátcích, nebo jako pozdní noční svačina.
Tipy na jídlo na cestách | strana 55 z 57
Hospoda Long Hall, Dublin
Kam v Dublinu na pivo? Do Cobblestone!
Lihovar Jameson, Dublin
Full irish breakfast v Dublinu
Churros: tradiční španělské smažené pečivo
Zmrzlinárna La Pecera, Madrid
La Pecera, netradiční zmrzlinárna v Madridu, se specializuje na točenou zmrzlinu v čerstvě upečených kornoutech z vaflového těsta ve tvaru japonské sladkosti zvané taiyaki. Podnik je ideálním místem pro rodiny s dětmi nebo milovníky sladkostí, kteří chtějí ochutnat něco nového.
La Tasquería ⭐, Madrid: michelinská restaurace zaměřená na vnitřnosti
La Tasquería, madridská restaurace s jednou michelinskou hvězdou, se specializuje na vnitřnosti. Nabízí tři typy degustačního menu s možností výběru konkrétních chodů. Částečně otevřená kuchyně umožňuje pozorovat kuchaře při práci. Pro gurmány, kteří se nebojí konzumací vnitřností, je La Tasquería zajímavým místem na oběd nebo večeři při návštěvě Madridu.