Pizzeria Cerere, Cagliari

Cestou z prosluněné Sardinie se naskytl prostor pro několikahodinovou návštěvu Cagliari. Protože v neděli a v pondělí mají restaurace velmi často zavřeno, padla volba na malou pizzerii Cerere, která otevřeno měla. Ta je skutečně velmi malá, uvnitř je pouze pět stolů. Krátce po našem příchodu se zaplnila do posledního místa, na večeři je doporučována rezervace. Pizzerie je příjemně a vkusně zařízená, vše je nové.

Pizza Atesina

Prakticky okamžitě jsme obdrželi menu s nabídkou cca 20 druhů pizzy a základních nápojů. Volba padla na pizzu Atesina s rajčatovým základem, mozzarellou, houbami, uzeným prosciuttem a rukolou. Přestože nemám na pizze příliš rád mnoho věcí, které se dodávají až před servírováním, kombinace pečených hub, uzeného prosciutta a rukoly byla dokonalá. Cena: 12 Eur.

Pizza Sarda

Jako druhou jsme vybrali pizzu Sarda opět s rajčatovým základem a mozzarellou, tentokrát doplněnou plátky sušené klobásky a typicky italským sýrem pecorino. Sýrem se nešetřilo, pizza chutnala moc, přestože se nejednalo o úplně dietní záležitost. Cena: 11 Eur.

Sardinské nefiltrované pivo Ichnusa

Protože venku teploty vysoce přesahovaly třicet stupňů, doplnili jsme tekutiny tentokráte nefiltrovaným sardinským pivem Ichnusa, které se vaří nedaleko od Cagliari – v Assemini.

Interiér pizzerie Cerere

Pizzerii provozuje velmi příjemný manželský pár, který byl v době naší návštěvy přítomen. Pán zajišťoval výrobu pizzy, paní obsluhovala. Na obou bylo vidět nadšení z práce a potěšení z pochvaly. Servis byl bleskový a bezchybný, vše bylo vyřízeno prakticky okamžitě. Pokud budete mít chvilku času v Cagliari a budete mít chuť na pizzu, doporučuji pizzerii Cerere vyzkoušet.

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.