Víkendový brunch v restauraci Mlýnec, Praha

Po necelém měsíci od poslední návštěvy jsme opět vyrazili do restaurace Mlýnec, tentokrát na víkendový brunch. Ten se v Mlýnci podává každou sobotu a neděli a patří mezi velmi oblíbené akce mezi hosty, kapacita bývá často zcela zaplněna.

Hostům nabízí vždy tři předkrmy, tři hlavní chody a dva dezerty. Menu víkendového brunche je známé vždy týden dopředu. Každý chod se podává společně pro všechny osoby u stolu, host si svou porci nabírá na vlastní talíř, porce jsou přiměřeně velké. Jídlo je doplněno neomezenou konzumací bílého a červeného vína, prosecca, piva a vybraných nealkoholických nápojů.

Chléb s brokolicovým žervé
Chléb s brokolicovým žervé

Prakticky okamžitě po usazení na náš stůl přistane uvítací sklenička prosecca a ještě teplý chléb s brokolicovým žervé. Přišli jsme ve třech, každý tak měl na talíři připravenou svou porci.

Houbové kyselo a kuřecí kroketa
Houbové kyselo a kuřecí kroketa

Jako předkrm se servírovalo skutečně skvělé houbové kyselo, houbičky shimei a cibulka. Kyselo je jednou z tradičních českých polévek. Kuřecí kroketu pak doplňovala celerová remuláda s ořechy.

Salát z mořských plodů, fenykl, řapíkatý celer a salát little gem
Salát z mořských plodů, fenykl, řapíkatý celer a salát little gem

Dalším z předkrmů byl salát z mořských plodů, fenykl, řapíkatý celer a salát little gem. Na naše přání byly v jedné porci kvůli alergii vynechány krevety.

Treska tmavá s hráškovým rizotem a bernskou omáčkou
Treska tmavá s hráškovým rizotem a bernskou omáčkou

Treska tmavá s hráškovým rizotem a bernskou omáčkou byl první z hlavních chodů. Rizoto v Mlýnci umí skvěle. Ryba byla výborně připravená, bernská omáčka se k ní perfektně hodila.

Grilovaný hovězí steak, krůtí konfit s koňakovou omáčkou
Grilovaný hovězí steak, krůtí konfit s koňakovou omáčkou

Další talíř s hlavními chody pak nabídnul grilovaný hovězí steak, krůtí konfit s koňakovou omáčkou a jako příloha bramborová kroketa s mozzarellou a pancetta. V misce byla červená řepa s polentou, kukuřicí a arašídy.

Créme caramel s tymiánovým crumble a jahodový cupcake s mátou
Créme caramel s tymiánovým crumble a jahodový cupcake s mátou

Jako dezert se podával créme caramel s tymiánovým crumble a jahodový cupcake s mátou.

Interiér restaurace - probíhají přípravy na večerní směnu
Interiér restaurace – probíhají přípravy na večerní směnu

Víkendový brunch se v Mlýnci podává každou sobotu a neděli od 11:30 do 15:00 a vyjde na 1 190 Kč. Pokud k nabízenému jídlu připočtu neomezenou konzumaci kvalitních italských vín, piva, vybraných nealkoholických nápojů, neuvěřitelný výhled na Karlův most a v neposlední řadě velmi příjemnou a naprosto profesionální obsluhu, vychází mi to jako skvělá nabídka. Pokud jste ještě v Mlýnci na víkendovém brunchi nebyli, zajděte, nebudete litovat.

A možná budete restauraci i zavírat, jako my v tomto případě …

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: