Restaurace Isai Ramen, Praha

Ramen patří mezi má oblíbená jídla. Proto když jsem dostal doporučení na pražskou restauraci Isai Ramen, která se na ramen specializuje, nad návštěvou jsem dlouho nepřemýšlel.

Ramen je pro mne nejznámější japonské jídlo. Základem jsou pšeničné nudle podávané ve vývaru, obvykle z kuřecího, hovězího nebo vepřového masa, ochuceného sójovou omáčkou nebo miso. Nudle se doplňují různými přísadami, jako jsou plátky vepřového masa (velmi často se jedná o bůček), vařená vejce a zelenina. Původ ramenu lze vysledovat až do Číny, kde byl podobný pokrm zvaný „la mian“. Do Japonska byl ramen přivezen na počátku 20. století a rychle se zde stal oblíbeným jídlem.

Miso Red ramen
Miso Red ramen

Miso Red Ramen i Thick Broth Miso Ramen byly naprosto dokonalé. Jedna porce vyšla na necelých 300 Kč a chuť obou jídel byla výtečná. Vývar byl silný, nudle dobře uvařené, maso měkké a vajíčko nebylo převařené.

Thick Broth Miso ramen
Thick Broth Miso ramen

K ramenu jsme si objednali oblíbený japonský nápoj calpis. Ten se vyrábí z fermentovaného mléka a má mírně sladkokyselou chuť, podává se chlazený. Calpis vyrábí japonská potravinářská a nápojová společnost Calpis Company, která byla založena již v roce 1919. Koncentrát calpisu se může smíchat jak s perlivou, tak s neperlivou minerálkou, případně je možné jej využít i do míchaných koktejlů nebo jiných pokrmů. Jedna sklenice calpisu zde vyšla na 75 Kč. K ramenu ideální volba.

Restaurace Isai Ramen má na svém menu další jídla jako jsou například knedlíčky gyoza nebo různé druhy masitých pokrmů s rýží. V ramenu však naprosto exceluje. Obsluha byla velmi rychlá, prostředí příjemné a mezi hosty převažovali Japonci.

Pokud Isai Ramen neznáte, pak návštěvu rozhodně doporučuji!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: