Voloran je arménský předkrm, v kterém prim hrají smažené lilkové závitky plněné paprikou, mrkví, cibulí a rajčetem. Jeho příprava je jednoduchá. Lilek se nakrájí na tenké podélné plátky, které se položí na 30 minut do osolené vody. Po uplynutí této doby se vytáhnou, osuší a osmaží na oleji. Zeleninová směs, v které dominuje mrkev a paprika nakrájené na tenké, dlouhé nudličky, se společně s cibulí, rajčetem a kořením také osmaží. Směs se zabalí do lilkových závitků, ozdobí například koprem a servíruje.

Přestože se jedná o velmi jednoduché veganské jídlo, jeho chuť je úžasná. Zeleninová směs by měla být připravena na skus, tj. by měla ještě trochu křupat. Spojení lilku, mrkve a papriky je dokonalé.

Já měl možnost ochutnat voloran v jeravanské restauraci Lavash, jedna porce vyšla na 2 200 AMD, tj. cca 130 Kč.
Dobrou chuť!
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: