Zeleninový khorovats

Arméni jsou experti na grilování, jejich metoda khorovats je úžasná. K dokonale ugrilovanému masu si místní jako přílohu nejraději dopřávají zeleninu, která se také připravuje na grilu. Nejčastější se používá lilek, paprika a rajče.

Zeleninový khorovats
Zeleninový khorovats

Zeleninu vám po grilování přinesou vcelku, oloupanou, s troškou másla. Na vás je, jak s ní naložíte. Arméni si z ní na talíři za pomoci vidliček okamžitě připraví míchaný salát, můžete ji ale konzumovat i zvlášť. Já vždy nejprve ochutnám nejdříve samostatně a musím říci, že arménský lilek grilovaný metodou khorovats je ten nejlepší, jaký jsem kdy jedl. Chuť je dokonalá, neuvěřitelně jemně kouřová.

Zeleninový khorovats v supermarketu
Zeleninový khorovats v supermarketu

Na předpřipravené zeleninové (ale i masové) špízy můžete narazit ve větších supermarketech, zde vám je také rádi ugrilují, zatímco budete nakupovat.

V restauraci Lavash jedna porce grilované zeleniny vyšla na 2 000 AMD, tj. cca 120 Kč.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: